Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Totalitārās Ziemeļkorejas karavīru nosūtīšana palīgā Krievijai karā pret Ukrainu var Kima Čenuna režīmu nodrošināt ar ārvalstu valūtu un vēl spēcīgāk nostiprināt saites ar Kremli, raksta medijs "The Washington Post".

Šonedēļ Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apstiprināja ziņas par to, ka Ziemeļkorejas karavīri palīdz Krievijai karot Ukrainā un brīdināja, ka Maskavas un Phenjanas alianse kļūst stiprāka un attīstās plašāk par ieroču piegādēm.

Oktobra sākumā Ukrainas izlūkdienesti ziņoja, ka triecienā Doneckas apgabalā nogalināti seši ziemeļkorejiešu virsnieki. Savukārt 15. oktobrī Ukrainas mediji vēsta, ka Krievija izveidojusi "īpašo burjatu batajonu", kurā dien Ziemeļkorejas pilsoņi. Mediju avots atklāja, ka 18 ziemeļkorejiešu karavīri jau paspējuši aizbēgt, ziņo "Ukrainskaja pravda".

"The Washington Post", atsaucoties uz avotu Ukrainas militārajā izlūkdienestā raksta, ka Krievijā jau "vairāki tūkstoši" Ziemeļkorejas karavīru iziet apmācības un līdz šī gada beigām var tikt nosūtīti uz fronti Ukrainā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!