Foto: LETA
Trešdien pulksten 5.30 Telavivu pameta lidmašīna ar 97 Lietuvas pilsoņiem. Gaisakuģī kopā bija 141 persona, vēsta "Delfi.lt". Lidsabiedrība "airBaltic" uz laiku ir pārtraukusi lidojumus uz Telavivu. "Delfi" vērsās Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM), lai noskaidrotu, kā valsts palīdz saviem pilsoņiem.

"Latvijas pilsoņi Izraēlā ir izmisumā. Biļešu mājupceļam nav – visas vietas izpārdotas. Rezervētie reisi atcelti," "Delfi" redakcijā vērsās kāda sieviete, divu bērnu māte. "Lūdzu, pieslēdziet plašsaziņas līdzekļus! Steidzami nepieciešams Latvijas valdības organizēts reiss, lai nogādātu mājās Latvijas pilsoņus. Latvijas vēstniecībā Izraēlā saņemti vairāki lūgumi pēc palīdzības. Mana ģimene šobrīd atrodas Izraēlā – brālēns ar diviem mazgadīgiem bērniem (5 un 2 gadi). Bērni ir pārbiedēti – sēž bumbu patversmēs."

Otrdien Viļņā ieradīsies pirmā no Izraēlas evakuēto Lietuvas pilsoņu grupa. Kad izvedīs Latvijas pilsoņus?

Kā rīkojas Lietuva?


Rīta reiss ar Lietuvas pilsoņiem uz Viļņu lido caur Bukaresti. Lietuvas vēstnieks Izraēlā Andriuss Bruzga "Delfi.lt" skaidroja, ka izlidojusi lielākā daļa personu, kas vērsušās vēstniecībā, bet tiek gatavots evakuācijas otrais posms, kurā izmantos Turcijā esošo "Spartan".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!