Raidījumam "Kāpēc" jauna vadītāja un jauns rokraksts
Jaunajā “Delfi TV” sezonā karstas un aktuālas diskusijas, kā arī analītiskas intervijas skatītājiem ik piektdienu pulksten 12 turpinās piedāvāt raidījums “Kāpēc”. Turpmāk raidījumu vadīs jau labi zināmā “Delfi” žurnāliste Alina Lastovska, kura sola uzturēt raidījuma augsto kvalitātes latiņu un paplašināt raidījuma tvērumu, iekļaujot tēmu lokā gan politiku, gan arī citus sabiedrībai svarīgus, daudzveidīgus jautājumus.
Raidījuma fokuss saglabājas nemainīgs – analītisks saturs, kas palīdz atrast atbildes uz tik dažādajiem "kāpēc”, izgaismojot neērtu patiesību, atbildīgo personu patiesās domas un rīcības motīvus, atklājot cēloņsakarības un kādas korekcijas nepieciešamas "kursā", lai veicinātu Latvijas izaugsmi.

Raidījumu “Kāpēc” vadīs žurnāliste Alina Lastovska, kura vairāk nekā divus gadus bija daļa no “Spried ar Delfi” komandas. Tāpat skatītāju uzticību viņa iemantojusi, demonstrējot izcilas interviju un diskusiju vadīšanas prasmes gan Saeimas, gan Valsts prezidenta un Eiropas Parlamenta vēlēšanām veidoto raidījumu ciklos "Nākamais, lūdzu!", nepiekāpīgi pieprasot atbildes uz pašiem neērtākajiem jautājumiem. Alinas Lastovskas interešu lokā ir arī sievietes loma sabiedrībā – viņa ir arī podkāsta "Visas labas" viena no līdzautorēm.  Alina Lastovska žurnālistikā strādā jau 14 gadus, un tieši politiķu iztaujāšana, lai skaidrotu svarīgākos notikumus un to sekas, ir bijis viņas darba fokuss. 
Alina Lastovska
"Kāpēc" raidījuma vadītāja un "Delfi TV" producente
“Man ir svarīgi, lai skatītāji saņemtu skaidras atbildes uz jautājumiem, kas viņiem šķiet būtiski, lai neizdarības tiktu novērstas, lai politiķi un amatpersonas skaidrotu savas rīcības un lēmumu motīvus. Tomēr “Kāpēc” skaidro ļoti dažādas norises – runāsim arī ar viedokļu līderiem, kultūras un sporta nozares pārstāvjiem,” norāda Alina Lastovska. Viņa sola skatītājiem spraigas diskusijas par būtiskākām nedēļas norisēm un aktuālākās intervijas, kvalitatīvu un analītisku saturu.
"Alina jau ilgstoši ir viena no vadošajām politikas žurnālistēm Latvijā, un vairākus gadus, kopš viņa pievienojusies "Delfi TV" komandai, man ir bijis īstens prieks noraudzīties, kā viņa turpina profesionālo izaugsmi, savam jau tā plašajam prasmju lokam pievienojot arī atraktīvu un kvalitatīvu tiešā ētera interviju un diskusiju vadīšanu. Tāpēc, kad līdzšinējā "Kāpēc" vadītāja Olga Dragiļeva nolēma pievērsties jauniem profesionāliem izaicinājumiem, nebija ne ilgi jādomā, ne grūti izšķirties, kam uzticēt šo "Delfi TV" tik svarīgā raidījuma vadīšanu, lai tas ne tikai noturētos jau sasniegtajā līmenī, bet arī turpinātu izaugsmi," norāda "Delfi TV" galvenais producents Aigars Lazdiņš.
Arī jaunajā sezonā “Kāpēc” komandā turpinās darboties raidījuma producente un pieredzējusī žurnāliste Zane Ārmane. “Divos gados raidījumam “Kāpēc” izdevies iekarot pastāvīgu un nozīmīgu vietu analītiskās žurnālistikas jomā, un tādu to attīstīsim arī turpmāk. Plānojot un veidojot raidījuma saturu, redzams, ka skatītāji sagaida atbildes ne tikai uz kritiskiem jautājumiem par to, kāpēc kaut kas ir nogājis greizi, – svarīgi ir arī vērtību jautājumi un nākotnes rīcības virzieni, par kuriem viedokļu polarizācijas laikmetā dažkārt grūti atrast kopsaucējus. Nebaidīsimies diskutēt arī par tiem,” pauž “Kāpēc” producente Zane Ārmane.

Raidījuma “Kāpēc” jaunā sezona atsāksies 16. augustā, pārraide ēterā ierastajā laikā – piektdienās pulksten 12, bet pēc tam – "Delfi TV" arhīvā. Tāpat kā līdz šim, fragmenti no raidījumiem būs pieejami arī “Delfi” sociālo mediju kanālos, bet raidījums podkāsta formātā – “Apple“ un “Spotify”.