Sarmīte Gaidule
'Delfi' autore, kurai ir svarīgi būt atbildīgai
Sarmīte Gaidule "Delfi" kolektīvam pievienojās 2018. gada septembrī un šobrīd rosās nacionālo ziņu nodaļā. Studējot augstskolā, pēdējā kursā topošā žurnāliste saņēmusi piedāvājumu strādāt ziņu medijā "Delfi" un šo iespēju arī, protams, izmantojusi.

Sarmīte pirms studijām Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē mācījās Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijā, kur apguvusi arī poļu valodu. Tā lieti noderējusi arī darbā, tulkojot rakstus par aktuāliem notikumiem Polijā. Autore prot arī krievu un angļu valodu.

Aicinām iepazīties ar Sarmītes Gaidules autores lapu, kurā ir izcelti, viņasprāt, svarīgākie darbi, kā arī visi jaunākie raksti.

"Delfi" autorei ir ļoti svarīgi savu darbu izdarīt kvalitatīvi un atbildīgi, būt objektīvai un gūt gandarījumu no tā, ka viņas uzrakstītais kādam bijis noderīgs. "Katrs jauns raksts un tēma ir jauna pieredze, jauns piedzīvojums. Ir jāiedziļinās katrā specifikā, un tas man žurnālistikā patīk – tu uzzini daudz jauna un pilnveidojies," par savu profesiju stāsta Sarmīte. Viņa neslēpj – arī ārpus darba turpina sekot līdzi aktualitātēm un cenšas pamanīt interesantas tēmas, par kurām vērts uzrakstīt.

No intensīvās ziņu plūsmas autore atslēdzas, braucot ar velosipēdu, dodoties pārgājienos vai pastaigās, klausoties mūziku. Kā stāsta Sarmīte, ja viņa nebūtu kļuvusi par žurnālisti, iespējams, nodarbotos ar fotografēšanu. Tas ir viens no viņas hobijiem, kas šobrīd diemžēl nedaudz atstāts novārtā. Tiesa, zināšanas par fotografēšanu reizēm noder arī žurnālistes darbā, jo rakstiem, kā zināms, ļoti svarīgi ir arī piemeklēt piemērotas bildes.