Kurš gan negrib novecot skaisti un būt vesels arī tad, kad matos iemeties sirmums? Anti-age industrija sola virkni risinājumu, lai labi izskatītos gan virsbūve, gan arī motors kalpotu lieliski. Taču ir arī satraucoši trendi, kad par novecošanu sāk uztraukties tie, kam par to vēl nebūtu jādomā. 10-14 gadus vecas meitenes, influenceru mudinātas, aizvien biežāk sāk lietot nobriedušai ādai paredzētu kosmētiku, un sekas var būt nepatīkamas. Par to, kā mēģināt saglabāt jaunību droši un ar samērīgiem līdzekļiem, iztaujājam dermatoloģi Laumu Valeini un kardiologu Robertu Federu. Vai korejiešu kosmētika palīdzēs?

Mēs solījām, un mēs arī izpildām! Pirmajā raidījuma epizodē par "anti-age" industrijas solījumiem daudzi klausītāju jautājumi palika neatbildēti un neizrunāti, jo nepietika laika. Apsolījām, ka būs otrā daļa, un te tā ir! Dermatoloģe Lauma Valeine pie mums viesojās arī pirmajā sērijā, kur otrs viesis bija endokrinologs Valdis Pīrāgs. Šoreiz viņai pievienojas kardiologs Roberts Feders.

Raidījumā diskutējam, no cik gadu vecuma tad ir pieņemams sākt uztraukties par novecošanos un lietot "anti-age" kosmētiku. Vai pieres raukšana novedīs pie grumbām, un kāpēc cilvēki uz sejas liek gliemežus?

Raidījumu klausies "Spotify", "Apple Podcasts" kā arī citās podkāstu platformās. Video formātā tas skatāms "YouTube".

--

Projektu līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par podkāsta un rakstu sērijas "Zinātne vai muļķības" saturu atbild AS "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!