Foto: Vida Press

Sociālajos tīklos izplatās kāda fotogrāfija, kurā redzams amerikāņu aktieris un bijušais Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers snaužam guļammaisā uz ielas. Interneta lietotāji apgalvo, ka slavenajam vīram liegts bez maksas palikt viesnīcā, kuru viņš pats kādreiz atvēris, tāpēc viņam nācās gulēt pie ēkas.

Kā raksta "Delfi.lt", fotogrāfijā, kas sev pievērsusi pamatīgu uzmanību, Švarcenegers redzams guļot guļammaisā viesnīcas priekšā. Blakus viesnīcai atrodas viņa bronzas statuja ar uzrakstu "Arnold".

Šī fotogrāfija izplatījusies sociālajos tīklos, kur tikusi kopīgota vairākus simtus reižu. Cilvēki, kuri dalījušies ar šo attēlu, izplatījuši emocionālu stāstu, kā cilvēki tomēr ātri aizmirstot slavenības.

Foto: DELFI

Pēc foto apraksta, Švarcenegeram bija jāpavada nakts ārā, jo viesnīcas darbinieki, kuri agrāk bija solījuši, ka viņam vienmēr būs pieejama bezmaksas istaba, nu atteicās to nodrošināt.

Tomēr šī stāsta pamatā ir izdomājumi. Aktieris pats 2016. gada 15. janvārī dalījās ar šo konkrēto fotogrāfiju savā "Instagram" kontā ar uzrakstu: "Kā laiki mainās." Tajā laikā Švarcenegers filmējās Ohaio štatā, Kolumbusā, un šādi vēlējās pajokot. Skulptūra, kas redzama attēlā, patiesībā atrodas pie Lielā Kolumbusa konferenču centra, Kolumbusā, Ohaio štatā.

Fotogrāfija tika izmantota kā joks un tai nav nekāda sakara ar viesnīcu vai atteikumu nodrošināt bezmaksas apmešanos, raksta "Delfi.lt".

*Faktu pārbaudes materiālu finansē Eiropas Mediju un informācijas fonds (EMIF), ko pārvalda "Calouste Gulbenkian Foundation".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!