Pēdējo dažu dienu laikā sociālajā tīklā "X" izplatījusies bilde, kurā redzams cilvēks, kas Ministru kabineta (MK) locekļiem pasniedz kafiju. Daudzi cilvēki pieņēmuši, ka attēlā redzams oficiants, kas apkalpo ministrus, taču Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs raidījumā "Spried ar Delfi" atklāja, ka attēlā redzamais vīrietis nav oficiants, bet gan Valsts kancelejas darbinieks, kurš palīdz Kronbergam saliet kafiju ministriem.

Foto: Ekrānuzņēmums

Ar konkrēto attēlu sociālajā tīklā dalījušies arī daudzi bijušie ministri, tostarp Tālis Linkaits (JKP), Artūrs Plešs (LA) un Juris Pūce (LA).

Kronbergs raidījumā skaidroja, ka Ministru kabinetā neesot ieviesti oficianti, bet attēlā redzamais vīrietis esot viņa kolēģis.

Valsts kancelejas vadītājs atgādināja, ka otrdien, 27. augustā, bija ļoti gara valdības sēde, kuras slēgtajai daļai tuvojoties beigām, viņš piedāvājis ministriem ieliet kafiju, lai viņiem pašiem nebūtu lieki jāstaigā pie kafijas automāta.

Šai darbā viņam palīdzējuši kolēģi, kas kafiju aiznesuši ministriem.

"Nožēloju savu iniciatīvu, katra iniciatīva ir sodāma," raidījumā ironizēja Kronbergs.

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!