Foto: Publicitātes foto

Sociālajā tīklā ""Facebook" un "TikTok" atbalstu guvis apgalvojums, ka Zemkopības ministrijas (ZM) sludinātajā atbalsta konkursā, kurā valsts piedāvā līdz 300 000 eiro lielu atbalstu rupjmaizes popularizēšanai "uzvarējis" maizes ražotājs "Lāči", kurš arī it kā plānojot bērniem barot maizi ar insektiem. Portāls "Delfi" pārliecinājās, ka šādam apgalvojumam nav pamata.

Foto: Ekrānuzņēmums

Portāls "Delfi" sazinājās ar Lauku atbalsta dienestu (LAD), kur uzsvēra, ka dalībai maizes programmā pieteikumu aktivitāšu īstenošanai LAD no "Lāči" nesaņēma. Tāpat dienestā norādīja, ka insekti kā maizes sastāvdaļa nav paredzēta.

Jāpiebilst, ka ar konkrēto ierakstu "Facebook" vidē dalījušies vairāk nekā 450 cilvēku.

Tāpat, atbilstoši noteikumiem, valsts atbalstam drīkstēja pieteikties tikai biedrība vai nodibinājums, kas apvieno vismaz 10 maizes ražotājus un maizes izejvielu piegādātājus. Šādiem nosacījumiem atbilst Latvijas Maiznieku biedrības, kuras biedrs "Lāči" gan ir, taču tajā atrodami arī citi labi zināmi maizes ražotāji.

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!