Kopš Covid-19 pandēmijas Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir viena no starptautiskajām struktūrām, kas bieži pieminēta medijos, kā arī kļuvusi populāra dezinformējošos stāstos. Nesen izplatīti nepatiesi apgalvojumi, ka PVO iejaucas nacionālu valstu suverenitātē, aicina iesaistīt armijas cilvēku piespiedu vakcinēšanā, kā arī kriminalizē viedokli, kas "neatbilst oficiālajam". Šajos stāstos ANO aģentūrai gan tiek piedēvētas pilnvaras un kompetence, kādas tai nemaz nav. Par to, vai starptautiska organizācija var ierobežot vārda brīvību un kādos gadījumos to var darīt pati valsts, ierakstā skaidro starptautisko tiesību eksperts Māris Lejnieks.

Pilnu raidījuma "Komandcentrs" epizodi par Krievijas drona ielidošanas Latvijā, diktatora Vladimira Putina vizītes Mongolijā un Ukrainas operācijas Kurskā tiesiskajiem aspektiem var skatīties šeit.

Visus rakstus par dezinformāciju var lasīt sadaļā "Atmaskots".

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!