Foto: DELFI

Paldies, ka lasi "Delfi" dezinformācijas atmaskošanai veltīto sadaļu "Atmaskots". Tā kā šis temats Tevi interesē sīkāk, "Delfi" rūp Tavs viedoklis, ko mums darīt labāk, lai sadaļu uzlabotu. Lūdzu, atbildi uz dažiem jautājumiem. Atbildēšana neaizņems vairāk par dažām minūtēm.

Tas, ka propaganda, dezinformācija un maldināšana ir kļuvusi par publiskās vides sastāvdaļu, vairs nav noslēpums nevienam. Viltus ziņas savā būtībā arī nav nekāds jaunums – tās vienā vai otrā formātā eksistējušas jau sensenos laikos. Taču, mainoties tehnoloģiju iespējām un auditoriju sasniedzamībai, aizvien palielinās arī ļaunprātīgi izplatītu vēstījumu iespējamie efekti, tāpēc portālam "Delfi" ir svarīgi rūpēties par informatīvās telpas tīrību, jo tas tiešā veidā skar Latvijas kā demokrātiskas valsts pamatus. "Atmaskots" sadaļā, sākot ar 2022. gada augustu, publicējam divu veidu rakstus – mūsu ilggadējo partneru Austrumeiropas politikas pētniecības centra pētnieku sagatavoto analīzi, kas izķidā Krievijas un Baltkrievijas izplatītos melu stāstus, kā arī faktu pārbaudes rakstus gan par dezinformācijas gadījumiem Latvijā, gan ārzemēs.

*Faktu pārbaudes materiālu finansē Eiropas Mediju un informācijas fonds (EMIF), ko pārvalda "Calouste Gulbenkian Foundation".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!