Foto: Filippo Montefore/AFP

Pēdējo dienu laikā sociālajos tīklos strauji izplatījusies Romas pāvesta Franciska uzruna Krievijas jauniešiem, kurā viņš, cita starpā arī norādījis, ka tieši šie jaunieši ir "varenās Krievzemes mantinieki". Portāls "Delfi" pārliecinājās, ka internetā publicētajos video materiālos ir redzams pāvests Francisks, kurš šādu uzrunu saka, taču apgalvojumi, ka Francisks attaisno Krievijas uzsākto karu Ukrainā, neatbilst patiesībai.

Vatikāna medijā "Vatican news" minēts, ka uzruna notikusi šī gada 25. augustā. Pāvests attālināti aicināja sapulcinātos jauniešus "sēt izlīguma sēklas".

Oficiāli atreferētajā pāvesta runā gan nav iekļauta daļa, kurā viņš klātesošajiem jauniešiem norāda, ka viņi ir "Pētera Pirmā un Katrīnas Lielās mantinieki, kuru mantojumu jaunieši nedrīkstot nodot".

Kāda pasākuma dalībnieka filmētajā video redzams, ka pāvests Krievijas jauniešiem norāda, ka viņi nāk no "cilvēcības un kultūras impērijas".


Jāpiebilst, ka savā uzrunā pāvests nepieminēja Ukrainu, kurā jau kopš pagājušā gada 24. februāra Krievija ir iebrukusi.


Arī iepriekš pāvests ir vairījies klaji nosodīt Vladimiru Putinu, tā vietā vien nosodot "vardarbību, kas notiek Ukrainā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!