Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 4. septembrī plkst. 10.00 tiksimies regulārajā SEB Nordic Outlook ekonomikas apskatā, ar kura būtiskākajām atziņām skatītājus iepazīstinās SEB bankas ekonomists Dainis Gašpuitis. Savukārt ar politoloģi Žanetu Ozoliņu diskutēsim par vienu no karstākajiem šī rudens tematiem – ASV prezidenta vēlēšanām.

Amerikas Savienoto Valstu vēlēšanas ierasti ir nozīmīgs moments ne tikai ASV iekšpolitikā, bet arī ASV partneriem citur pasaulē. Pateicoties ASV vadošajai lomai uz globālās skatuves, pārmaiņas tās administrācijā var radīt satricinājumus gan tirdzniecības politikā, gan finanšu tirgos, gan ģeopolitiskajās norisēs. Ko nesīs divu dažādo ASV prezidenta amata kandidātu nonākšana Baltajā namā? • Kāda varētu būt iespējamo vēlēšanu scenāriju ietekme uz Latvijas ekonomiku un drošību?

"Raugoties nākotnē, jāatzīst, ka pāri visiem faktoriem, aizvien dominē drošības situācija. Ja drošības riski pieaugs, izaugsme var tikt bremzēta, bet cenas – atkal pieaugt. Tas rada dilemmu centrālajām bankām, apzinoties arī potenciāli negatīvo ietekmi uz akciju tirgiem. Galvenās norises tuvākajā laikā veidosies ap ASV prezidenta vēlēšanām un to iznākumu rudenī," norāda SEB bankas makroekonomists Dainis Gašpuitis.

Sarunu moderēs raidieraksta "Mediāna" autors Kristaps Pētersons. Skatītājus tiešraides laikā aicināsim uzdot jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!