Foto: Publicitātes foto

26. septembrī pēc Eiropas Padomes aicinājuma Latvijā un citviet Eiropā plaši tiek svinēta Eiropas Valodu diena – valodu daudzveidības svētki. Šajā dienā notiek izglītojoši pasākumi un radošas aktivitātes, ļaujot izzināt un sadzirdēt dažādas valodas, mudinot apgūt valodas visa mūža garumā un praktiski novērtēt valodu zināšanu sniegtās priekšrocības.

Eiropas Valodu dienā plkst. 10.00 Latviešu valodas aģentūra (LVA) aicina uz daudzšķautņainu ekspertu sarunu "LasītPRIEKS" - par lasītPRIEKA un lasītPRASMES veicināšanu, motivācijas veidošanu un lasītINTERESES radīšanu. Ko darīt, lai nākamās paaudzes lasītu; kā digitālajā laikmetā saglabāt lasīšanu kā tradīciju; kā kopīga lasīšana veido ģimenes ieradumu lasīt grāmatas – atbildes uz šiem jautājumiem meklēs LVA tālākizglītotāja, Daugavpils Universitātes docente Sandra Zariņa, Latvijas Radio 1 raidījuma "Lasām un pļāpājam" vadītājs, dramaturgs un režisors Lauris Gundars, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova, Skaļās lasīšanas čempiones Helmas Elvīras Križevicas tētis Mārtiņš Križevics, Latviešu valodas aģentūras veidoto mācību materiālu balss un pasaku stāstnieks Raitis Zapackis, LSM kustību burtu autore un jogas pasniedzēja Elīna Seņkova, skolotāja, māksliniece un bērnu grāmatu autore Inita Zēriete. Sarunu vadīs LVA tālākizglītotāja, skolotāja Inese Eglīte.

Sarunu ar priekšlasījumu noslēgs Skaļās lasīšanas čempione Helma Elvīra Križevica, kura ir sākusi lasīt 4 gadu vecumā. Valsts čempions uz gadu kļūst par Nacionālās bibliotēkas bērnu direktoru, iesakot citiem bērniem lasīt interesantas grāmatas. Helma Elvīra "Youtube" kanālā ir izveidojusi stāstu krātuvi, kur stāsta stāstus un pasakas, kā arī mēles mežģus. Helma no sava un brāļu grāmatu plaukta Eiropas Valodu dienai ir izvēlējusies stāstu par Alfonu - Gunilla Bergstrema "Arlabunakti, Alfon Oberg!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!