Foto: Publicitātes foto

Aicinām pievienoties vērot Delska topošā datu centra spāru svētkus šā gada 28. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 13.00 Delfi tiešraidē.

Lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu pēc datu centru pakalpojumiem, Rīgā tiek būvēts jauns 10 MW datu centrs ar Tier III sertifikāciju, kas būs viens no ilgtspējīgākajiem mūsu reģionā. Jauno datu centru ekspluatācijā plānots nodot 2025. gada vidū.

Pasākumā Delska valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis pastāstīs vairāk par jauno datu centru, kura celtniecībā tiek investēti vairāk nekā 30 miljoni eiro.

Tāpat iepazīstinās ar industrijas aktualitātēm, kā arī ar uzaicinātajiem nozares un valsts institūciju pārstāvjiem, apspriedīs Latvijas IT pakalpojumu eksportspējas veicināšanu un ārvalstu investīciju piesaisti.

Pirms spāru vainaga pacelšanas uzrunu teiks:

  • Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa,

  • klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis,

  • viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa.

Tāpat būs iespēja redzēt kapsulas ar vēstījumu nākamajām paaudzēm iemūrēšanu un apskatīt topošo datu centru.

Pieaugošais pieprasījums pēc lielapjoma datu apstrādes ir paātrinājis jaunu datu centru būvniecību. Uzņēmumi vēlas paplašināt savu darbību bez lieliem ieguldījumiem savas IT infrastruktūras izveidē un uzturēšanā. Jaunajā datu centrā būs pieejamas 1000 statnes ar iespēju katras statnes jaudu palielināt līdz pat 100 kW, kas ir īpaši svarīgi uzņēmumiem, kuri izmanto MI, augstas veiktspējas skaitļošanu, datu apstrādi un malu skaitļošanu (edge computing).

Ikviens interesents pasākumu varēs vērot arī tiešraidē www.delska.com un uzņēmuma sociālo tīklu vietnēs Facebook, LinkedIn, Youtube.

Par Delska:

Delska ir viens no lielākajiem datu centru operatoriem Ziemeļeiropā ar 25 gadu pieredzi datu centru biznesā. Delska piedāvā pilna spektra IT un tīkla infrastruktūras pakalpojumus piecos datu centros Latvijā un Lietuvā, kā arī partneru datu centros Vācijā, Zviedrijā un Nīderlandē. Delska apkalpo klientus no vairāk nekā 40 valstīm, tostarp "Rietumu banka", "Elko Group", "inbox.lv", "Depo DIY", "E-klase", "Linstow", "Energolukss".

Šā gada jūnijā Latvijas uzņēmums Digitālās Ekonomikas attīstības centrs (DEAC) un Lietuvas Duomenų logistikos centras (DLC) apvienojās kopīgā zīmolā Delska. Kopš 2020. gada abi uzņēmumi ir daļa no Šveices Quaero European Infrastructure Fund II piederošā uzņēmuma Baltic Rezo, kura veiktās investīcijas ļāvušas īstenot vērienīgus datu centru infrastruktūras attīstības plānus Latvijā un Lietuvā.

Delska nākotnes attīstības plānos ietilpst vēl viena jauna datu centra būvniecība Lietuvā un jaunu uzņēmumu pievienošanās uzņēmumu grupai, lai nodrošinātu visaptverošu reģionālo datu centru un tīkla ekosistēmu.

Vairāk par Delska var uzzināt www.delska.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!