Vai zemākas ražošanas izmaksas ir vērtīgākas par cilvēka veselību?
Raksts publicēts sadarbībā ar Valsts kanceleju
Dabisks pārtikas produkts veikala plauktā saglabāsies svaigs īsāku brīdi nekā tāds, kam pievienotas e-vielas, kuru mērķis ir novērst produkta bojāšanos, uzlabot tā krāsu, konsistenci, garšu vai aromātu. E-vielas pārtikas produktos ir parasta parādība, tomēr gluži jebkuru vielu jogurtam vai desai pievienot nedrīkst. To, vai, ražojot pārtikas produktus, tiek izmantotas tikai atļautas pārtikas piedevas un tikai atļautā daudzumā, kā arī visu citu, kas pārtikas ražotājam jāievēro, lai patērētājs saņemtu kvalitatīvu un veselībai drošu produktu, uzrauga Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit