Iepriekšējā nedēļā par atkāpšanos no amata paziņoja ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV). Par šo lēmumu, tā sekām, iespējamiem kandidātiem uz ārlietu ministra amatā, kā arī citiem jautājumiem žurnāliste Alina Lastovska raidījumā "Spried ar Delfi" iztaujāja "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas vadītāju Edmundu Jurēvicu un politoloģi Leldi Metlu-Rozentāli.

Kā ziņots, Kariņš ārlietu ministra amatu atstās 10.aprīlī. Viņš skaidroja, ka šis datums izraudzīts, jo Saeimas nākamā kārtējā sēde gaidāma 11.aprīlī, kad parlaments varēs ievēlēt jaunu ārlietu ministru.

Jau vairākus mēnešus publiskajā telpā aktuāls ir skandāls par Kariņa premjerēšanas laikā vadīto delegāciju komandējumos izmantotajiem privātajiem avioreisiem, kas daļā sabiedrības izpelnījušies kritiku.

No 2021.gada līdz 2023.gada septembrim no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai Kariņa un viņa darbinieku komandējumos privātajiem reisiem iztērēti 613 830 eiro, bet kopā ar Eiropas Savienības segto izmaksu daļu tēriņi sasniedz 1,36 miljonus eiro.

Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka sākusi kriminālprocesu par iespējamu līdzekļu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu šajos komandējumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!