Šonedēļ meteorologi brīdināja par sliktu gaisa kvalitāti Sahāras tuksneša putekļu dēļ. Cik bieži Sahāras tuksneša putekļi līdz mums nonāk, kādi ir labvēlīgie faktori šāda piesārņojuma izplatībai, kādi vēl var būt pārrobežu piesārņojuma veidi, kas var sasniegt Latviju, kā tie ietekmē mūsu veselību, un kā no piesārņojumā sliktās ietekmes varam izvairīties, par to trešdien, 3. aprīlī raidījumā "Spried ar Delfi" Andris Auzāns izjautāja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Monitoringa daļas vadītāju Ivetu Indriksoni un Rīgas Stradiņa universitātes Zinātnes centra Darba drošības un vides veselības institūta direktoru Ivaru Vanadziņu.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pirmdien publiskotā informācija liecina, ka saistībā ar Sahāras tuksneša putekļu mākoņa pārvietošanos virs Latvijas uz zemes virsmas izkritušo putekļu koncentrācija šajā dienā būs sasniegusi maksimumu, tādējādi turpināsies ietekme uz kopējo gaisa kvalitāti visā Latvijā. Tika ziņots, ka gaisa kvalitātes indekss saglabāsies slikts, tostarp vietām tas var būt arī līdz ļoti slikts.

Gaisa kvalitātes pasliktināšanās vairāk varētu būt jūtama lielākajās pilsētās. Mainoties vēja virzienam vai citiem meteoroloģiskajiem apstākļiem, gaisa kvalitāte atkal uzlabosies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!