Pasaules notikumu ekspertu un valstu amatpersonu uzmanību piesaistījis pavērsiens Krievijas-Ukrainas karā – Ukrainas iebrukums Krievijas Kurskas apgabalā. Kādi ir šī manevra iespējamie mērķi, praktiskais izpildījums, un kāda ir Krievijas reakcija un iespējamā turpmākā rīcība, par to raidījumā "Spried ar Delfi" žurnāliste Laura Ozoliņa izjautā Nacionālo bruņoto spēku Zemessardzes štāba virsnieku, majoru Jāni Slaidiņu un aizsardzības politikas ekspertu Jāni Garisonu.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Ukrainas karaspēks iegāja Krievijas Kurskas apgabalā. Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks ģenerālis Oleksandrs Sirskis pirmdien paziņoja, ka Ukrainas karaspēks Kurskas apgabalā kontrolē apmēram 1000 kvadrātkilometru lielu teritoriju.

Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesusi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.

Ja Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam nepatīk Ukrainas karaspēka ieiešana Kurskas apgabalā, viņš var izbeigt karu, pirmdien paziņoja ASV Baltā nama Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Džons Kērbijs. Viņš arī uzsvēra, ka jaunākie Krievijas amatpersonu paziņojumi, ka Ukrainas ofensīvu Kurskas apgabalā koordinējuši Rietumi, "ir tikai Putina propaganda".

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!