Latvijas "Elvi Florbola līgas" finālā nākamnedēļ tiksies Talsu un Ulbrokas komandas. Kura uzvarēs? Un kā šim sporta veidam sokas pēc dažādiem skandāliem un incidentiem bagātas sezonas? Par to Uldis Strautmanis pulksten 16 raidījumā "Aizmugure" runā ar florbola ekspertu Dāvi Dedumetu un sporta komentētāju Kasparu Bernātu.

Gluži kā vairākus citus sporta veidus pēdējā gadā, arī florbola sabiedrību šogad satricināja pedofilijas skandāls - ap gadu miju Valsts policija nodeva prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai lietu pret 20 gadīgu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par 12 sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu pret 15 gadus vecu pusaudzi. Lietā iesaistīti divi komandas biedri, kas aizvadītajā sezonā kopā spēlēja Latvijas florbola 1. līgas čempionātā, no kuriem viens otru ar viltu piespiedis stāties dzimumattiecībās, notiekošo filmējis un izplatījis video.

Cits florbola sabiedrībai netīkams incidents notika februārī, kad kāds Latvijas florbolists Aleksejs Popovs bija izlēmis piedalīties Krievijas propagandas pasākumā "Nākotnes spēles", it kā pārstāvot Latviju. Latvijas Florbola savienība viņam par to anulēja licenci.

Lai arī florbols nav populārākais sporta veids Latvijā, šajā sportā emocijas sit augstu vilni. Sezonas gaitā atgadījušies arī vairāki incidenti spēļu laikā - tehniskais zaudējums par nepareizu sastāva pieteikumu, agresīvs mēģinājums savainot pretinieku, kam seko spēlētāja diskvalifikācija, pretinieku tehniskā aprīkojuma sabotāža.

"Aizmugure" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu ceturtdienās. Pēc pirmizrādes epizodes ieraksts pieejams raidījumu arhīvā. Raidījumā Uldis Strautmanis kopā ar sportistiem, žurnālistiem, sporta funkcionāriem un politiķiem paver aizkaru uz sporta sasniegumiem un aizkulisēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!