Latvijas basketbola izlase pēc lieliskā snieguma pasaules čempionātā ir rokas stiepiena attālumā no dalības Parīzes olimpiskajās spēlēs. Kā valstsvienību ietekmēs Kristapa Porziņģa trauma? Kuri pagājušā gada līderi atgriezīsies sastāvā? Un cik stipri ir pretinieki, ar kuriem tiksimies jūlija sākumā notiekošajā turnīrā? Par to Uldis Strautmanis raidījumā "Aizmugure" runā ar Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu un pasākumu vadītāju un producentu, vienu no kustības "6. spēlētājs" līderiem Sandi Miltoviču.

No 2. līdz 7. jūlijam Rīgā notiks basketbola olimpiskās kvalifikācijas turnīrs, kurā sešu valstu komandas cīnīsies par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Mājiniece Latvija otrdien 2. jūlijā tiksies ar Gruziju, bet trešdien 3. jūlijā - ar Filipīnām. Apakšgrupas divas labākās komandas sestdien 6. jūlijā tiksies ar otrās apakšgrupas līderēm pusfinālā, bet tā uzvarētāji svētdien 7. jūlijā aizvadīs izšķirošo spēli par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi. Otrajā apakšgrupā spēlēs Kamerūnas, Brazīlijas un Melnkalnes komandas.

"Aizmugure" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu ceturtdienās. Pēc pirmizrādes epizodes ieraksts pieejams raidījumu arhīvā. Raidījumā Uldis Strautmanis kopā ar sportistiem, žurnālistiem, sporta funkcionāriem un politiķiem paver aizkaru uz sporta sasniegumiem un aizkulisēm.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!