Šovasar viens pēc otra par karjeras noslēgšanu un aiziešanu no sporta paziņoja vairāki vadošie, starptautiski godalgotie Latvijas bobslejisti. Viņi savos paziņojumos arī gana asi kritizēja sporta veidu pārraugošās federācijas darbu un finansējuma sadali. Kāda pēc šiem notikumiem ir renes sporta veidu nākotne Latvijā? Vai nesaskaņas ir iespējams atrisināt? Par to Uldis Strautmanis raidījumā "Aizmugure" runā ar Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretāru Zinti Ekmani un bijušo bobslejistu, Latvijas "skeletona tēvu" Daini Dukuru.

MVP iepriekš rakstīja, ka, vairākus gadus būdams neapmierināts par Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) finansējuma sadalījumu sportistiem, kā pirmais svītru pavilka stūmējs Dāvis Spriņģis – viņš uzrakstīja atlūgumu un noslēdza karjeru. Nedaudz vēlāk viņam pievienojās vēl viens pirmā četrinieka stūmējs Krists Lindenblats, bet pēc tam savu lēmumu paziņoja arī pilots Emīls Cipulis, kurš izcēla Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas attieksmi pret saviem sportistiem. Komandas galvenais treneris Sandis Prūsis intervijā laikrakstam "Diena" šo rīcību kritizēja, kā olimpisko mērķu un ideālu samainīšanu pret sīknaudu.

"Aizmugure" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu ceturtdienās. Pēc pirmizrādes epizodes ieraksts pieejams raidījumu arhīvā. Raidījumā Uldis Strautmanis kopā ar sportistiem, žurnālistiem, sporta funkcionāriem un politiķiem paver aizkaru uz sporta sasniegumiem un aizkulisēm.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!