Pēdējās dienās sabiedrībā ļoti plaši apspriests kāds incidents ūdenspolo treniņā Inčukalnā - 37 gadus vecs Latvijas izlases spēlētājs esot iekaustījis 13 gadus vecu zēnu, bet viņu pašu pēc tam esot piekāvis zēna tēvs. Kaut arī šis varētu būt izolēts incidents, pēc tā klajā nākusi vesela virkne citu neatbilstību - treniņi notikuši krieviski, tos organizējusi biedrība, kas pirms vairākiem gadiem izslēgta no Latvijas Peldēšanas federācijas, bet trenerim nav bijis spēkā esoša sertifikāta. Kas, ja vispār kāds, Latvijā uzauga jauniešu sporta nodarbību rīkotājus? Vai šāds "bardaks" atrodams arī citviet? Un kā situāciju uzlabot? Par to Uldis Strautmanis raidījumā "Aizmugure" runā ar bijušo Latvijas Peldēšanas federācijas valdes priekšsēdētāju Aivaru Platonovu un Latvijas Treneru tālākizglītības centra valdes priekšsēdētāju Signi Luiku.

Kā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV), 12. oktobrī Inčukalna sporta centrā ūdenspolo treniņa laikā baseinā no ilggadējā Latvijas izlases spēlētāja Mihaila Tokareva spērieniem ar kājām un sitiena ar roku cietis 13 gadus vecs zēns. Pēc zēna mammas stāstītā, izspēlējot spēles situācijas, audzēknis saņēmis vairākus spērienus ar kāju pa vēderu, krūtīm un muguru, bet pēc sitiena ar roku pa galvu zēnam "viss palika melns gar acīm" un viņš piepeldēja pie baseina malas.

Zēns esot vērsies pie trenera Vjačeslava Ternovska, taču tas mudinājis turpināt spēlēt. Pēc treniņa konflikts izcēlies starp Tokarevu un zēna tēvu, kas nodarīja trenerim miesas bojājumus. Kā stāsta zēna mamma, Tokarevs esot uzvedies agresīvi un pat draudējis izrēķināties ar jau cietušo zēnu un viņa ģimeni, ja pusaudzis vēl turpinās apmeklēt treniņus. Savukārt slimnīcā cietušajam zēnam konstatēts smadzeņu satricinājums.

Ūdenspolo treniņus Inčukalnā nodrošinājusi biedrība "Sport star". Tā pirms dažiem gadiem izslēgta no Latvijas Peldēšanas federācijas par finansiālo saistību nepildīšanu. Savukārt Ternovska trenera sertifikātam esot beidzies termiņš, un resertifikācija nav notikusi, zināms LTV. Siguldas novada dome jau lauzusi telpu nomas līgumu ar šo biedrību.

"Aizmugure" ir "Delfi TV" raidījums, kura epizodes publicējam katru nedēļu ceturtdienās. Pēc pirmizrādes epizodes ieraksts pieejams raidījumu arhīvā. Raidījumā Uldis Strautmanis kopā ar sportistiem, žurnālistiem, sporta funkcionāriem un politiķiem paver aizkaru uz sporta sasniegumiem un aizkulisēm.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!