Foto: Publicitātes foto
Ar ko īsti kapučīno atšķiras no mokačīno? Cik daudz kofeīna ir par daudz? Vai kafijai var pievienot jebkuru garšvielu? Un vai zīmējums uz kafijas tases ietekmē dzēriena garšu? Lai cik savāds būtu jautājums, "Narvesen Kafijas kluba" baristam Gatim Sileniekam vienmēr ir laba atbilde. "Narvesen Kafijas klubs" ir viens no "Narvesen" šarmantākajiem jaunievedumiem tā 25 gadu vēsturē – virtuāla vieta, kur satiekas kafijas mīļotāji, lai atklātu kafijas pupiņas ceļu līdz karsti kūpoša dzēriena tasei, iepazītu kafijas kultūru un tradīcijas, uzzināto svarīgāko par kafijas kvalitāti un iegūtu noderīgus, praktiskus padomus izcilas kafijas pagatavošanai. Gatis ir kopā ar šo klubu jau no pirmās dienas.

Par kafijas mīļotāju nepiedzimst

Kafija un viss, kas saistīts ar kafijas baudīšanas kultūru, ir gan Gata darbs, gan sirsnīga aizraušanās, bet tā nav bijis vienmēr. Vēl pirms gadiem 10 Gatis varēja uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt, cik tases kafijas izdzer gada laikā. Bet tad viņa dienaskārtībā ienāca eksporta menedžera darbs, un pienākumos ietilpa regulāri ārzemju komandējumi. "Ļoti bieži, atrodoties ārpus Latvijas, man nebija iespējas strādāt birojā, tāpēc par manu biroju kļuva dažādas kafejnīcas. Un kādā brīdī mani sāka nodarbināt jautājums, kāpēc vienā kafejnīcā man kafija ļoti garšo, bet citā – it nemaz. Un kāpēc dzērienu kartē ir tik garš kafiju saraksts, un vai kapučīno ar kaut ko atšķiras no "cafe latte". Sāku to pētīt un stipri aizrāvos," stāsta Gatis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!