Foto: ReTV

Teritorija Jelgavā – netālu no Lielupes promenādes – jau gadiem ir strīdu objekts starp pašvaldību un iedzīvotājiem. Ar tiesas lēmumu iedzīvotāji jau reiz panāca, ka domes izdotā būvatļauja zemes gabalam, kas ar pašvaldības līdzdalību nonācis uzņēmuma "Auras centrs" rokās, tika atcelta. Pašreiz uzsākta jauna teritoriālā plānojuma izstrāde, kas atkal atļauj būvēt tirdzniecības centru, uz ko iedzīvotāji atbildēja ar piketu.

Otrdien darba dienas noslēgumā, kad Jelgavā uz Rīgas un apkārtnes ielām jau ierasti veidojas sastrēgumi, ap piecpadsmit jelgavnieku ar plakātiem rokās protestēja pret tirdzniecības centra būvniecību Lielupes krastā. Piketu organizēja biedrība "Lielupes parka un skvēra saglabāšana Cukura ielā 2, Jelgavā", kurā apvienojušies tie iedzīvotāji, kurus vistiešāk skartu zemes gabala apbūve.

"Nu paskatieties, kas notiek uz ielām. Kāda būs satiksmes organizācija? Es ap šo laiku braucu mājās un jūtu, ka mums Jelgavā, pirmkārt, vajadzētu tiltu. Mūsu visu ērtībām. Principā pret veikalu mums nav nekas, bet redzat, kāda satiksme. Ieliks te vēl veikalu, kas te darīsies," saka jelgavnieki Normunds un Santa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!