Foto: ReTV
Esam jau informējuši par sešu dzelzceļa pieturu slēgšanu Latvijā, to vidū arī Kaibalas Ogres novadā. Tās iedzīvotāji jau rīkojuši mītiņu vilciena pieturā un gatavi cīnīties arī turpmāk. Autotransporta direkcijā (ATD) gan skaidro, ka lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz nelielo pasažieru plūsmu. Kā vēl viens no iemesliem tiek minēts intervālu grafiks, ko vilcienu satiksmē plānots ieviest jau gada izskaņā.

Lai gan Artūrs Stalažs pats vairs nedzīvo Kaibalā,  tur dzīvo viņa radi, tāpēc viņš aktīvi iesaistās pret vilciena pieturas "Kaibala" slēgšanu. Viņš to dara jau četrus gadus. Savulaik jau vērsies pie Satiksmes ministrijas ar iesniegumu neslēgt Kaibalas pieturu. Taču, kā norāda Artūrs, bez nekādiem rezultātiem. Par plāniem slēgt pieturu viņš uzzinājis no izskanējušās informācijas publiskajā telpā. 

"Pirmkārt, par tiem lēmumiem, kas tika pieņemti, iedzīvotāji nebija informēti 2019. gadā. Teorētiski juridiski mēneša laikā varēja pārsūdzēt. Bet, ja sabiedrība par viņiem neuzzina, ja sabiedrība, visa publika uzzina 2021. gadā, kaut gan 2019. gadā pieņemts lēmums, šajā gadījumā ir tā, ka sabiedrība vairs nevar pārsūdzēt tos lēmumus. Mēnesis ir pagājis."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!