Foto: ReTV
Liela sniega daudzuma kušanas dēļ Ropažu novada Garkalnes pagastā netālu no Rīgas no krastiem izgājusi Lielā Jugla, Tumšupe un Krievupe, radot ielu, māju pagalmu un pagrabu applūšanu. Ir slēgti atsevišķi ielu posmi, bet cilvēku evakuācija nav nepieciešama. Skolas un bērnudārzi strādā ierastajā režīmā.

Garkalnes pagasta Sunīši, Vikingu iela, kas applūdusi jau kārtējo reizi. Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka pēdējos 15 gados tikai divas reizes šeit nav bijuši plūdi. Tomēr šogad tas noticis daudz ātrāk - jau decembrī.

Sunīši atrodas pašā Rīgas Ziemeļaustrumu pievārtē - desmit minūšu brauciena attālumā ar auto no Rīgas mikrorajona Purvciema. Lielā Jugla ir galvenā upe šajā vietā, kurā ieplūst vairākas pietekas. Ūdens daudzums palu laikā ir liels un upe nevar visu uzņemt savā ierastajā gultnē - Lielā Jugla pārplūst.

Parasti šeit plūdi ir pavasarī, bet šogad lielā sniega daudzuma un sekojošās kušanas dēļ tie sākušies pirms Ziemassvētkiem.

Ropažu novada Garkalnes pagasta pārvaldes vadītājs Lauris Lielvārdis "ReTV" stāsta: "Šī teritorija ir daļēji applūstoša un tāpēc ūdens te meklē taisnāko ceļu, kad tam nav kur skriet. Kā to risināt, tas jāprasa lielākiem vides speciālistiem. Vai to vispār var atrisināt šajā situācijā, jo applūšana notiek no reizes uz reizi, kad ir lielāki ūdens daudzumi."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!