Lai gan augusta sākumā dažas dienas tiešām varēja šķist, ka ir pienācis jau sen paredzētais burbuļa sprādziens finanšu sektorā, tas ātri beidzās. Vien pāris dienas vēlāk akciju vērtība atkal kāpa un tuvojās dažādiem rekordiem. Par to, vai tendence rudenī turpināsies un Baltijā situācija uzlabosies, raidījumā "Nākotnes kapitāls" stāsta SEB pārstāvis Oļegs Andrejevs.

Nav pārvērtēts

5. augusta tirdzniecības dienā ASV vadošie akciju indeksi nokritās par 2% līdz 3,5%, liecina CNBC apkopotie dati. Arī 6. augustā turpinājās neliels kritums. Paši par sevi šie akciju vērtības sarukumi nebija milzīgi, bet investorus satrauca temps un iepriekš ekonomistu paustie brīdinājumi, ka tirgū potenciāli ir izveidojies burbulis.

Tomēr jau pēc pāris dienām akciju cenas atgriezās augošā trajektorijā, un mēneša laikā kritums vispār nav īsti pamanāms. Piemēram, tehnoloģiju uzņēmuma "Nvidia" vienas akcijas vērtība krituma dienās saruka līdz apmēram 100 ASV dolāriem par vienību, bet 26. augustā tās cena bija ap 130 dolāriem, kas ir vien dažu dolāru attālumā no rekordcenas.

Uz to raidījumā "Nākotnes kapitāls" norādīja arī SEB eksperts Andrejevs. Viņš skaidro, ka uzņēmuma akcijas ir dārgas, bet, ņemot vērā, ka ir tirgus līderis, tas sevi pozicionējis tā, lai arī nākotnē turpinātu savu straujo izaugsmi.

Vairāk par to kā ir gājis visiem trim investoriem vasarā un ko Andrejevs domā par pasaules tirgiem, uzziniet raidījumā!

2021. gadā Konstantīns Kuzikovs sāka investēt 50 eiro nedēļā. Mērķis ir desmit gadu laikā sasniegt kapitāla vērtību 36 000 eiro. Sākot no 2022. gada janvāra, Raivis Vilūns ir sācis investēt ienesīgākos, bet arī riskantākos finanšu instrumentos. 2023. gadā investoriem pievienojās "SEB Roboinvestora" portfelis, kas veic automatizētus ieguldījumus pasaules ETF. Raidījumā abi investori tiekas gan ar ekspertiem, gan amatieriem, lai saprastu, kur un kā tad labāk ir veidot savu nākotnes kapitālu!

Jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos.

Raidījums tapis sadarbībā ar "SEB Roboinvestoru"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!