Uztici svētkus "MADA"
Mutē kūstošas uzkodas un unikālas lokāldelikateses

Sagatavoja DBS sadarbībā ar "MADA"

Foto: Publicitātes

Dzimšanas dienas ballītes vai uzņēmuma pasākumi nav iedomājami bez garšīga ēdiena, kas piemērots jebkura ēdāja gaumei. Lai pabarotu mazākus draugu pulkus un lielākus kolektīvus, iepriecinātu sadarbības partnerus, ir svarīgi uzticēt gardumu pagatavošanu profesionāļiem, kam mirdz acis piedāvāt oriģinālas garšu kombinācijas. Ģimenes uzņēmums "MADA" zina, kā lutināt ēdājus!
Radošas idejas dzimst brīžos, kad bijusi vaļa domu lidojumam un eksperimentiem. Tā pirms četriem gadiem tapa arī ģimenes uzņēmums ar domu piedāvāt dažādus gardumus mājražotāju tirdziņos. Kad pieprasījums audzis, sagatavoti pirmie banketi, "MADA" nelielā komanda sapratusi – šim stāstam ir jāturpinās!
No sena ierauga graudu maizītes līdz banketiem
"MADA" izveidotāja Madara Batarāga ilgus gadus strādāja kā šefpavāre pieprasītā galvaspilsētas restorānā. Kad pienācis brīdis priecīgam notikumam – bērna kopšanas atvaļinājumam – Madara saprata, ka nevar nosēdēt neko nedarot. Galvā jau sen raisījušās domas par saviem produktiem – gardumiem, kurus piedāvāt klientiem tirdziņos. Apstākļi sakrituši tā, ka restorānā Madara nevarēja atgriezties pandēmijas dēļ.
Iepriekš to nevarēju īstenot, jo restorāns, protams, paņēma ļoti daudz laika. Piedzima bērniņš, vispār nelikās, ka varētu "sēdēt uz diviem krēsliem". Vienmēr saku, ka katram mākonītim ir zelta maliņa. Pandēmija bija baigais spēriens, ka es varu izdarīt ko tādu, par ko ļoti, ļoti esmu sapņojusi.
— Madara Batarāga, "MADA" saimniece
Eksperimenti mājas virtuvē sākušies ar nu jau klientu iemīļoto piecu sēklu maizīti. Tā ir sena ģimenes recepte, un ieraugu pirmajai maizītei Madara ieguvusi no sava tēta. Precīzs ierauga vecums nav zināms, jo tas mantots no radiem desmitu gadu garumā. Pēc tam loģiski licies, ka uz maizītes kaut kas jāuzliek – tā tapusi krēmīga vistu aknu pastēte. Drīz Madara piedāvājumu papildināja ar karamelizētiem sīpoliem. Šis draudzīgais trio arī asociējas ar "MADA" sākumu 2020. gada pavasarī. Pēcāk nākuši klāt arvien jauni produkti, lai tirdziņos piedāvājums plašāks. "Vienmēr saku, ka ražojam to, kas pašiem vislabāk garšo un sanāk!" norāda Madara.
"MADA" dibinātāja un šefpavāre Madara Batarāga
Liels atbalsts "MADA" produktu mājražošanā bija un ir Madaras vīrs, dēliņš Everts, kurš pielicis mazos pirkstiņus etiķešu līmēšanā uz burciņām. Tāpat atbalsts ir Madaras mamma, kura palīdz virtuves darbos, kad ir jaudīgākas dienas un banketi, un vīramāte Kristīne, kas bijis atbalsta plecs "MADA" vizuālā tēla izveidē.

Novērtējot Madaras garšīgo piedāvājumu, kāda draudzene palūgusi sagatavot banketu. No tuvākajiem saņemtas labas atsauksmes, pasūtīts vēl un vēl viens bankets, līdz Madara sapratusi – pieprasījums ir! Tā nu vasara aizvirpuļojusi uzkodās un viesu uzslavās.

Rudenī "MADA" sāka saņemt zvanus no uzņēmumiem, kuri vēlējušies korporatīvās dāvanas skaistos iepakojumus. Vislabākajā nozīmē bija sākušās "auzas", jo līdz decembrim jāsagatavo tūkstošiem komplektu. "Rezultātā mājās viss bija nokrauts ar kastēm, nespējām noticēt, kas pēkšņi, kā tas vispār varēja sanākt. Plāna nemaz nebija uzbūvēt mājražotāja impēriju. Riktīgi forši!" atceras Madara.
Lokāldelikatese – "MADA" īpašā un neaizstājamā
"MADA" piedāvājums pamatā ir Latvijas produkti un tos maksimāli izmanto, taču manāmas arī pasaules garšu vēsmas. Madaras filozofija vienmēr ir bijusi – uzburt no saprotamā kaut ko unikālu. Tieši tā radušās lokāldelikateses – "MADA" delikateses, kurās ekskluzīva ir garša, nevis pats produkts.

"Esmu ļoti daudz ceļojusi, esmu bijusi daudzās pasaules malās. No Madagaskaras pārvedu tonkas pupiņu. Reiz gatavojot karameļu krēmu, kuram klasiski pieliek kādu vaniļas pāksti, aizvietoju to ar tonkas pupiņu, kuru ierīvēju krēmā. Sapratu, ka tas ir kaut kas baigi, baigi labs. Tā radās tonkas karameļu krēms. Esmu to vārījusi tonnām. Cilvēki kāri apēd burciņu vienā rāvienā," stāsta Madara. Tieši tā rodas iedvesma garšu kombinācijām kārumiem, smēriņiem un maisījumiem burciņās, kā arī uzkodām, kuras ir banketu piedāvājuma klāstā.
"Kas ir "MADA" produktu piedāvājumā?

  • Svaigi cepta piecu sēklu maizīte pēc senas receptes un citi mīklas izstrādājumi.
  • Gatavie produkti – vistu aknu pastēte, karamelizēti sīpoli, citi sāļie smēriņi, marinētas olīvas ar sieru.
  • Saldie produkti – tonkas karameles krēms, mango-marakujas siera kūka burciņā, baltās šokolādes krokeri.
  • Mērces – ingvera kečups, ķiploku čili mērce un citas.
  • Sausie maisījumi – piecu sēklu maizes, cepumu, valriekstu šokolādes kūkas un vegāniskais šokolādes braunija.
Banketu piedāvājums:

  • Gaļas uzkodas – mini "grill" burgers, "club" sendvičs, Cēzara salāti, mini antipasti, filo mīklas groziņš u.c.
  • Veģetārās uzkodas – bagete itāļu gaumē, Vidusjūras brusketa, "grill" vidusjūras dārzeņi ar "buche" kazas sieru u.c.
  • Jūras velšu uzkodas – foreles ikru uzkoda, tīģergarneles Āzijas gaumē, kartupeļu rosts ar auksti kūpinātu lasi, mini tunča kruasāns u.c.
  • Deserti – mini mango-marakujas siera kūka, "pop" kūciņas u.c.
Ar visu "MADA" piedāvājumu vari iepazīties mājaslapā, zvanot 28206569 vai rakstot mada@madariga.lv.
Meklē mūs:
Copyright © 2023 AS DELFI. All rights reserved.