"MADA" restorāns blaumaņa ielā
Kičīga vieta ar gardu ēdienu

Sagatavoja DBS sadarbībā ar "MADA"

Foto: Publicitātes

Uzņēmums "MADA" daudziem gardēžiem jau pazīstams un tuvs – jau četrus gadus tirdziņos un citviet iespējams iegādāties unikālās lokāldelikateses, kā arī uzburt svētkus ar dažāda veida uzkodām. Kopš šīs vasaras ar "MADA" gardumiem mieloties iespējams nesteidzīgi arī klātienē Rīgā kafejnīcā-bārā-veikaliņā Blaumaņa ielā 32. Ar ko apmeklētājus apburs jaunatvērtā vieta?
Pēc vairākiem darbīgiem gadiem kā mājražotājiem, "MADA" saimniece un šefpavāre Madara Batarāga saprata, ka pienācis laiks atdalīt darbu no mājas telpām. Protams, tas ir liels komforts gatavot korporatīvās dāvanas un citus produktus, kad vien ir iespēja. Taču tikties klātienē ar klientiem, saņemt tūlītēju atgriezenisko saiti, parunāties un uzzināt, kas garšojis vislabāk – tas ir krietni jaukāk pavāram.
Visa "MADA" produkcija vienuviet
Kas īsti ir "MADA" klātienē? Tā ir vieta, kas apvieno veikaliņu, kafejnīcu, bāru un arī restorānu. No rītiem te sagaida svaigi ceptas piecu sēklu maizītes smarža un svaigi pagatavota kafija. Tiem, kas meklē brokastis vai pusdienas, vitrīnā vienmēr būs svaigi pagatavoti salāti, klienti jau iecienījuši brioša maizītes rollus. Un kur nu bez siera kūciņām burciņās un citiem kārumiem! Karstā pēcpusdienā var palutināt sevi ar atspirdzinošu kokteili. Bet pavisam drīz "MADA" sagaidīs uz izbūvētas terases ar siltiem ēdieniem, gluži kā restorānā. Ikviens var ņemt līdzi arī savu četrkājaino draugu, jo suņi te būs mīļi gaidīti.
Mēs vēl uzaugam ar raksturu un būtību.
— Madara Batarāga, "MADA" saimniece
Pāri visam, protams, ir "MADA" lokāldelikateses – krēmīgā vistu aknu pastēte, karamelizētie sīpoli burciņās, tonkas karameļu krēms, mērces un citas. "Esam ļoti priecīgi, ka beidzot ir viena vieta, kur var nopirkt visus mūsu produktus," saka Madara.
Pat Gārfīldam garšo "MADA" mērcītes!
Tā kā "MADA" šobrīd atrodas vienā ēkā ar "Rīga TV24", Madarai radusies ideja televīzijas tēmu atspoguļot arī interjerā. "Draudzene Diāna, kas mums palīdzēja ar dažādiem interjera elementiem, viņa teica, ka mums vajag vienu kičīgu sienu. Un nevis parastu fototapeti, kas ir kas krāsains," stāsta Madara. Tā nu izlemts, ka uz sienas jāuzglezno Madaras bērnības mīļākie multfilmu varoņi – Homērs Simpsons, Gārfīlds, Mikipele un Minnija, spociņš Kaspers un citi.
Lai uz sienas nebūtu tikai "imports", esam iekļāvuši mūsu zemīti Latviju. Ir arī Milda, Krišjānis Barons, lata monēta, ozols un citi elementi.
— Madara Batarāga, "MADA" saimniece
Sienas gleznojumu veidojusi māksliniece Anastasiya Badun, ar kuru Madarai ļoti saskanējusi vīzija un viņas bijušas uz viena viļņa. Turklāt visiem varoņiem, kā redzams, ļoti garšo "MADA" produkti. Gārfīldam rokās ir "MADA" mērcīte, arī citi varoņi kāri tur pastētes un karamelizēto sīpolu burciņas. "No sākuma baidījāmies, vai tas neizskatīsies pārāk reklāmīgi. Beigās sanāca ļoti, ļoti dabiski," priecīga par rezultātu ir Madara.
"MADA" gaidīs tevi ciemos Blaumaņa ielā 32! Darba laiks: no pirmdienas līdz trešdienai 11–20, no ceturtdienas līdz sestdienai 11–23. Ar "MADA" produktu klāstu vari iepazīties mājaslapā.
Meklē mūs:
Copyright © 2023 AS DELFI. All rights reserved.