Personāla nomas aģentūra "Agence"
Personāla noma – efektīvs risinājums straujai biznesa izaugsmei

Apmaksāta informācija; SIA "Agence"

Foto: Publicitātes

Darbaspēka trūkums ir tēma, kas publiskajā telpā izskan arvien biežāk. Uzņēmēji šo problēmu apzinās un izjūt ik uz soļa. Atrast uzticamus, prasmīgus un atbildīgus darbiniekus ir izaicinājums. Īpaši nozarēs, kas nodarbina lielu skaitu cilvēku un darbs noris maiņās – zivju, gaļas pārstrāde, ražošana u.c. Arvien biežāk izskan uzņēmēju stāsti par atteikšanos no pasūtījumiem, jo to izpildei gluži vienkārši trūkst kapacitātes.
Cilvēku resursiem ir neatsverama loma gan uzņēmuma individuālā izaugsmē, gan kopējās tautsaimniecības konkurētspējas veicināšanā. Bet jau tagad ir skaidrs, ka līdzšinējās pieejas vairs nestrādā un uzņēmējiem nākas pielāgoties darba tirgus pārmaiņām, kas par sevi liks manīt arī turpmāk.
Risinājums – personāla noma
Iemesli, kas uzņēmumiem traucē atrast darbaspēku, mēdz būt visdažādākie. Piemēram, neērta uzņēmuma atrašanās vieta, loģistikas apgrūtinājumi, darba grafika specifika, kā arī vispārējās tendences tirgū – darbaspēka emigrācija, speciālistu trūkums konkrētās jomās u.c. Personāla noma ir pasaulē pārbaudīts un sevi pierādījis risinājums, kas ļauj uzņēmumiem uzturēt nemainīgu darba jaudu, aizpildīt maiņas un nodrošina teju 100% darba apmeklējumu. Latvijā šī pieeja ir salīdzinoši jauna, taču savu vērtību jau pierādījusi.

Personāla nomas aģentūra SIA "Agence" kopš 2019. gada sadarbojas ar vadošajiem dažādu nozaru ražošanas uzņēmumiem, kurus vieno viens mērķis – strauja attīstība un izaugsme. Savas darbības laikā aģentūra izstrādājusi efektīvu atlases procesu, lai uz klienta vajadzību pēc papildspēkiem spētu reaģēt teju nekavējoties. Piemēram, mēneša laikā nodrošinot pat 70 jaunu darbinieku piesaisti no dažādām Latvijas vietām un organizējot to nokļūšanu darbavietā, kā arī citus tehniskos jautājumus, lai uzņēmums varētu fokusēties uz būtiskāko – biznesa rezultātiem un efektivitāti.
Mūsu misija ir pārvērst problēmu iespējā, un mūsu pakalpojums ļauj risināt vairākus Latvijā būtiskus jautājumus - veicina nodarbinātību un atbalsta tautsaimniecības izaugsmi, kā arī vietējo uzņēmumu konkurētspēju Baltijā un Eiropā.
— Rolands Einštāls, "Agence" biznesa attīstības vadītājs
"Strādājam ciešā sazobē ar personāla nodaļām un nodrošinām atbalstu kā ikdienas atlases procesā, tā brīžos, kad cilvēkresursi nepieciešami steidzami vai sezonāli. Bet pats būtiskākais – esam savu klientu drošais plecs jebkurā situācijā, kas saistīta ar personāla jautājumiem, un uzņemamies virkni ikdienas rūpju – cilvēku administrēšanu, sludinājumu izvietošanu un atlases procesu, apdrošināšanas un obligāto veselības pārbaužu organizēšanu, darba apmeklējuma un rezultātu kontroli un virkni citu jautājumu, ko citkārt risina personāla pārvalde," stāsta "Agence" biznesa attīstības vadītājs Rolands Einštāls.
Personāla nomas aģentūra saviem klientiem nodrošina dažādus pakalpojumus:
  • personāla atlasi un darba attiecību noformēšanu saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanā paredzētajām normām;
  • personāla lietvedības uzturēšanu, dokumentu pārvaldību;
  • darba samaksas aprēķināšanu (ņemot vērā gan pastāvīgo, gan mainīgo samaksas daļu, mēneša darba algu, stundu likmi, gabaldarbu u.c.), virsstundu, atvaļinājumu, slimības pabalstu, kompensāciju u.c. aprēķināšanu, kā arī nodokļu aprēķināšanu un samaksu);
  • personāla nogādāšanu darbavietā un dienesta viesnīcas nodrošināšanu (pēc atsevišķas vienošanās);
  • darba rezultātu kontroli;
  • atskaišu sagatavošanu valsts institūcijām;
  • atskaišu un ziņojumu sagatavošanu uzņēmuma vadībai;
  • finanšu grāmatvedības pakalpojumus;
  • atvaļinājumu uzkrājumu kontroli;
  • atbalsta funkciju darbiniekiem, tostarp algas aprēķina izskaidrojumu darbiniekiem;
  • darba apmeklējuma kontroli un saziņu par darba rezultātiem;
  • regulāru komunikāciju ar klientu, procesu monitoringu un pilnveidi nepieciešamības gadījumā.
Darbinieku nomu izvēlas arvien vairāk mūsdienīgi domājošu un uz attīstību vērstu uzņēmumu. To vidū arī strauji augošais stikla pārklājumu ražotājs SIA "GroGlass".
Personāla nomu kā risinājumu izvēlējāmies brīdī, kad bija nepieciešams straujš darbinieku skaita pieaugums.
— Eva Bērziņa-Zommere, "GroGlass" personāla vadītāja
"Izvēlējāmies sadarboties ar SIA "Agence", kas savā darbā demonstrēja uz klientu vērstu attieksmi un atvērtību, nodrošinot atgriezenisko saiti un regulāri piedāvājot iespējas sadarbības efektivitātes uzlabojumiem. Tas bija pareizais lēmums, jo ļāva mums īstenot vērienīgu pasūtījumu un strauji reaģēt uz darba apjoma pieaugumu," stāsta "GroGlass" personāla vadītāja Eva Bērziņa-Zommere.

"Agence" pašlaik nodrošina saviem klientiem 160 darbiniekus no teju visiem Latvijas reģioniem, kas ir gatavi doties strādāt uz citiem novadiem, tostarp Rīgas reģionu. Tie ir visdažādāko profesiju pārstāvji, kas gatavi darboties tādās jomās kā zivju un gaļas pārstrāde, sūtījumu komplektēšana noliktavās, būvniecība, tehniskā rūpniecība un citās nozarēs. Nereti tie ir latvieši, kas atgriezušies no darba ārvalstīs un atjauno savu pastāvīgo dzīvi šeit Latvijā. Visi "Agence" darbinieki ir izturējuši trīs kārtu atlases procesu un aģentūra uzņemas 100% atbildību par to nonākšanu darbavietā un darba kultūru.
Kā notiek personāla noma: soli pa solim
  • Kopīgā sarunā ar uzņēmuma vadību vai personāla pārvaldi identificējam uzņēmuma darbaspēka vajadzības.
  • "Agence" sagatavo sadarbības priekšlikumu atbilstoši uzņēmuma vajadzībām.
  • Vienojoties par sadarbību, nekavējoties tiek uzsākts atlases process.
  • Ne vēlāk kā četru darbadienu laikā pēc sadarbības līguma noslēgšanas klientam ērtā laikā un dienā uz darbavietas apskati ierodas pirmie potenciālie kandidāti.
  • Iznomātajiem darbiniekiem tiek nodrošinātas tādas pašas tiesības un garantijas kā tiešā darba līguma gadījumā, tostarp attiecībā uz darba apstākļiem un atalgojumu. Vienlaikus lietvedības un grāmatvedības jautājumus risina "Agence".
  • Sadarbības procesā tiek nodrošināta nepārtraukta atgriezeniskā saite sadarbības kvalitātes pilnveidei, darbinieku efektiviātes izvērtējuma tikšanās, sadarbības nosacījumu izpildes mērījumi.
"Agence" pakalpojumus līdz šim izmanto ražošanas uzņēmumi, kas ir līderi savos segmentos. To vidū SIA "GroGlass", SIA "Hornabek", gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne" un citi.

Vairāk par personāla nomu SIA "Agence" uzzini šeit.

Copyright © 2023 AS DELFI. All rights reserved.