Jaunie "Xiaomi" 14T sērijas viedtālruņi
Elegants sabiedrotais piepildītai ikdienai

Sagatavoja DBS sadarbībā ar "Xiaomi"

Foto: Publicitātes

Viedtālruņi kļuvuši par neatņemamu mūsu ikdienas daļu. Rūpīgi darināti, lai izdabātu katra lietotāja vajadzībām un sniegtu vēl dažas iespējas vairāk, – tieši tādi ir "Xiaomi" jaunākās sērijas 14T tālruņi. Ar kādām tehnoloģiskajām iespējām "Xiaomi" pārsteigs šoruden?
Pirms metamies plašākā funkciju izklāstā, nevar nepieminēt "Xiaomi 14T" sērijas tālruņu vizuālo izskatu. Taisnu līniju korpuss, kas viegli iegulst plaukstā, askētiski izvietotie četri kameru objektīvi, kas minimāli izceļas no korpusa, kā arī nedaudz noapaļotie stūri ir tas, kas 14T tālruņus padara elegantus. "Xiaomi 14T" modelis pieejams četrās krāsās – titāna melnā, titāna pelēkā, titāna zilā un citronu zaļā, bet "Xiaomi 14T Pro" modelis – titāna melnā, titāna pelēkā un titāna zilā.

Kas jaunajiem tālruņiem slēpjas zem korpusa, lasi tālāk!
Notver gaismu pat naktī ar leģendāro "Leica" kameru
"Xiaomi" turpina sadarboties ar leģendāro fototehnikas ražotāju "Leica", lai panāktu, ka arī ar 14T sērijas tālruņiem var uzņemt vislabākās kvalitātes attēlus dažāda apgaismojuma apstākļos. Turklāt pamata kamerai ir visai jaudīgi 50 MP. Izcili izdosies foto ne tikai labā dienasgaismā. Slikta apgaismojuma un nakts apstākļos varēsi uzņemt zvaigžņotus foto, kurus "Leica" kameru sistēma prasmīgi izgaismos. Problēmu nesagādās arī fotografēšana pret gaismas avotu, kad objekts atrodas pret logu vai saule spīd no mugurpuses. "Leica" kvalitātes zīmogs liekus komentārus neprasa – ar tālruni varēsi uzņemt profesionāļu cienīgas fotogrāfijas.
Gatavs darboties vienā mirklī ar zibenīgu uzlādi
Mūsdienu skrējienā, kad jāspēj savā ikdienas palīgā – viedtālrunī – paveikt maksimāli daudz, būtiska ir akumulatora ietilpība un uzlādes ātrums. "Xiaomi" inženieri to labi zina, tāpēc jaunās 14T sērijas tālruņiem ir lielas ietilpības 5000 mAh akumulatori, kas ļauj ar ierīci darboties bez raizēm visas dienas garumā.
"Xiaomi 14T Pro" ir 120 W uzlāde ar vadu, bet bezvadu atbalsts sasniedz 50 W. Ko tas nozīmē? Tālruni ar vadu var pilnībā uzlādēt 19 minūšu laikā, savukārt bezvadu uzlāde līdz 100% prasīs vien 45 minūtes. Šīs sērijas "mazais brālis" – "Xiaomi 14T" viedtālrunis – aprīkots ar 67 W uzlādi ar vadu, kas ļauj veikt pilnu uzlādi 44 minūtēs.
Domājot par drošību un ilgmūžību, ierīces aprīkotas ar divām mikroshēmām, kas par to gādā. "Xiaomi Surge P2" nodrošina, lai katra uzlāde ir efektīva. "Xiaomi Surge G1" tālrunī analizē akumulatora darbību, pārraugot, lai katra uzlāde ir ne tikai droša, bet arī ilgmūžīga. Pateicoties šīm tehnoloģijām, 14T tālruņu akumulatori saglabā savu efektivitāti, ietilpību un darbības ražīgumu pat pēc 1600 veiktiem uzlādes cikliem. Varēsi lādēt savu telefonu katru dienu ar jaudīgu lādētāju pat četru gadu garumā bez bēdām. Par uzlādes drošumu, neskatoties uz pārsteidzošo ātrumu, vari būt pavisam mierīgs. Kopumā viedtālrunī, akumulatorā un "Xiaomi" oriģinālajā lādētājā ir 64 drošības elementi, kas par to rūpējas.
Ne mazāk svarīgs – spilgts, bet acīm saudzīgs ekrāns
Nav noslēpums, ka viedtālrunī lūkojamies pat vairākas stundas dienā, tāpēc par dzidrumu un krāsu spilgtumu jāpriecājas, bet būtiski, ka ekrāns ir arī acīm saudzīgs. 14T sērijas tālruņi aprīkoti ar līdz šim modernākajiem AMOLED ekrāniem. Turklāt ekrānus sertificējis Vācijas uzņēmums TUV, piešķirot pretmirdzēšanas sertifikātu, zilās krāsas sertifikātu un gaismas spilgtuma sertifikātu. Tas nozīmē, ka, lietojot "Xiaomi 14T" sērijas telefonu, nenodarīsi kaitējumu redzei.

Atpūtas mirkļos mēdzam telefonā ne tikai skatīties video (sociālajos tīklos un straumēšanas servisos), bet arī aizrauties ar kādu pamatīgi izstrādātu spēli. Šim mērķim "Xiaomi 14T" sērija būs tieši laikā, jo tālruņu ekrāniem ir 144 Hz atsvaidzes intensitāte. Ekrāns sekundes laikā "pārzīmējas" pat 144 reizes – attēli būs skaidri, saredzami līdz katrai sīkākajai detaļai, kā arī straujie kadri neraustīsies un neatpaliks ekrānā redzamais no spēles veidotāju iecerētā. Atsvaidzes tehnoloģija nodrošina arī to, ka ekrāns atpazīst tā saturu, pielāgojas apstākļiem un izmanto piemērotāko intensitāti. Statiskiem attēliem, video, pārlūkam vai spēlei ekrāns izmantos atbilstošu enerģijas daudzumu, to taupot, kad vien var.
Nākotne ir tagad jeb vēl labākas mākslīgā intelekta iespējas
Mākslīgā intelekta (MI) iespējas vairs nav kaut kas neaizsniedzams un īpašs – tas ienāk arī vienkāršās ikdienas situācijās un risinājumos. "Xiaomi 14T" sērijas tālruņos pat ir vairākas MI iespējas, kas ļaus ne tikai ērtāk apstrādāt informāciju, bet arī dos vaļu radošumam.

  • "Circle to Search" jeb "Apvelc un atrodi" – šis risinājums nu pieejams arī "Xiaomi" tālruņos. Ieraugi, apvelc – un MI internetā atradīs pieejamo informāciju par konkrēto elementu.
  • "Google Gemini" MI meklēšanas dzinis – palīdzēs kalendārā ierakstīt sapulces, izveidot atgādinājumus, pārvaldīt e-pasta informāciju, kā arī ērtāk ļaus izmantot balss komandas.
  • Tulkošanas asistents – MI palīdzēs iztulkot tekstu tiešsaistē un bezsaistē, kā arī izveidos subtitrus. Pagaidām neatbalsta latviešu valodu, taču lieliski darbojas ar 28 citām valodām.
  • Dokumentu asistents – ar MI palīdzību var veidot teksta kopsavilkumus, apkopojumus, tulkošanu un ātro lasīšanu.
Atsevišķi vērts izcelt MI pienesumu foto un video rediģēšanā, kas nu piedzīvo pavisam citas un uzlabotas tehnoloģiskās iespējas. Ar MI palīdzību vieglāk kļūs veidot saturu, jo tas apkopos video un foto failus, izveidojot videoklipu pēc vēlamā tipa un scenārija. "Xiaomi 14T" sērijas tālruņos pieejama arī attēla paplašināšana, MI radot saturu, kura oriģinālajā attēlā nav, papildinot esošo, lai iegūtu lielāku formātu.

Ne mazāk lieliska un noderīga MI funkcija ir attēlu korekcija – iespējams noņemt elementus, kas nav vajadzīgi, konkrētajā vietā aizpildot attēlu ar informāciju no tā. Un, ja gribas vēl vairāk radoši izpausties ar MI, iepriecinās iespēja veidot portretus – pašbildes ar jebkādu izfantazētu scenāriju un fonu. MI izmantos tālrunī esošās oriģinālās personas bildes un izveidos MI portretus.
Pārbaudi savas zināšanas par "Xiaomi" 14T sērijas viedtālruņiem un laimē kādu no trim "Xiaomi Watch 2" pulksteņiem. Testu atradīsi šeit!
Copyright © 2023 AS DELFI. All rights reserved.