Kā pagatavot gardāko rasolu?
Ikvienam ir sava ideālā recepte daudzu svētku galvenajam varonim, vai ne? Beidzot ir pienācis laiks tās visas likt galdā – sadarbībā ar "Lidl" meklējam pašu gardāko rasolu. Sūti foto un pievieno īsu aprakstu vai detalizētu recepti. Konkursa noslēgumā trīs gardāko, neparastāko vai oriģinālāko recepšu iesūtītāji saņems balvas – "Lidl" dāvanu karti 100, 50 vai 30 eiro vērtībā.
Savu rasola meistardarbu vari iesūtīt līdz 1. decembrim, bet neatstāj uz pēdējo brīdi – iesūtītās receptes publicēsim, lai ikviens varētu iedvesmoties jauniem garšu eksperimentiem.
Savu rasola meistardarbu vari iesūtīt līdz 1. decembrim, bet neatstāj uz pēdējo brīdi – iesūtītās receptes publicēsim, lai ikviens varētu iedvesmoties jauniem garšu eksperimentiem.
Iesūtīja: Elza
Iesūtīja: Andra
Iesūtīja: Egija
Iesūtīja: Kristiāna
Iesūtīja: Marita
Iesūtīja: Aiva
Iesūtīja: Santa
Iesūtīja: Nellija
Iesūtīja: Evija
Recepti iesūtija: Elza
Rasols “pavisam parastais”
Rasols – tie ir svētki, tāpēc gatavoju to pāris reizes gadā. Un nekad nevados pēc receptēs precīzi norādītiem gramiem, jo tā tas vienkārši nav. Galvenais, lai tas garšo visiem ēdājiem, tāpēc mūsmājās top rasols “pavisam parastais”.
Vienīgais striktais nosacījums, ka gurķiem tajā jābūt divu veidu – svaigiem un marinētiem. Pārējais viss ir klasika – novārīti kartupeļi, burkāni un olas, klāt vēl doktordesa un konservēti zaļie zirnīši. Ja rasolu ēd bērni, svaigu sīpolu parasti kopējā bļodā neliekam, bet novietojam atsevišķā trauciņā, lai katrs ēdājs savu šķīvi ar sīvo produktu var nogarnēt pats. Cik daudz kuru sastāvdaļu likt? Kalkulējam pēc acumēra, lai katrs produkts milzu rasola bļodā ir vienādā attiecībā. Un visu smalki sakapā kubiņos, nekādas rīvēšanas!
Vienīgais striktais nosacījums, ka gurķiem tajā jābūt divu veidu – svaigiem un marinētiem. Pārējais viss ir klasika – novārīti kartupeļi, burkāni un olas, klāt vēl doktordesa un konservēti zaļie zirnīši. Ja rasolu ēd bērni, svaigu sīpolu parasti kopējā bļodā neliekam, bet novietojam atsevišķā trauciņā, lai katrs ēdājs savu šķīvi ar sīvo produktu var nogarnēt pats. Cik daudz kuru sastāvdaļu likt? Kalkulējam pēc acumēra, lai katrs produkts milzu rasola bļodā ir vienādā attiecībā. Un visu smalki sakapā kubiņos, nekādas rīvēšanas!
Noslēdzošā rasola gatavošanā ir mērcīte – 1:1 majonēze ar skābo krējumu un klāt vēl kāda maza tējkarote asu sinepju. Visu rūpīgi apmaisa un ļauj pāris stundas ievilkties, lai rasols smeķīgāks!
Recepti iesūtija: Andra
Viss, kas bija mājās
Īstam rasolam, manuprāt, jābūt gatavotam pēc principa "viss, kas bija mājās". Tā nu tapa sātīgais mēles rasols. Sastāvdaļas liek "uz aci", protams.
Vispirms ar visu mizu novāra kartupeļus un burkānus, šajā rasolā pieliku arī violetos burkānus, jo tādi vienkārši bija aizķērušies ledusskapī – no tā arī tāda mazliet rozīga rasola nokrāsa.
Paralēli vismaz pusotru stundu vāra cūkas mēli, neaizmirstot buljonam pielikt kādu lauru lapu, melnos un smaržīgos piparus. Kad visa novārīšana pabeigta, nomizo kartupeļus un burkānus, sagriež mazos kubiņos. Mēlei novelk "miziņu" un sagriež arī to. Visu liek bļodā un papildina ar pārējām sastāvdaļām – konservētiem zirnīšiem, vārītu olu.
Gurķus liku gan marinētus, gan sālītus. Aizdaram pāris karotes skābā krējuma (20%, jo svētki taču!), majonēze, dāsna sinepju karote un joka pēc arī tuč tuč asās sriračas mērces.
Samaisa un ēd trīs dienas no vietas!
Vispirms ar visu mizu novāra kartupeļus un burkānus, šajā rasolā pieliku arī violetos burkānus, jo tādi vienkārši bija aizķērušies ledusskapī – no tā arī tāda mazliet rozīga rasola nokrāsa.
Paralēli vismaz pusotru stundu vāra cūkas mēli, neaizmirstot buljonam pielikt kādu lauru lapu, melnos un smaržīgos piparus. Kad visa novārīšana pabeigta, nomizo kartupeļus un burkānus, sagriež mazos kubiņos. Mēlei novelk "miziņu" un sagriež arī to. Visu liek bļodā un papildina ar pārējām sastāvdaļām – konservētiem zirnīšiem, vārītu olu.
Gurķus liku gan marinētus, gan sālītus. Aizdaram pāris karotes skābā krējuma (20%, jo svētki taču!), majonēze, dāsna sinepju karote un joka pēc arī tuč tuč asās sriračas mērces.
Samaisa un ēd trīs dienas no vietas!
Recepti iesūtija: Egija
Ideālā kartupeļu šķirne
300 gr vārīti kartupeļi (es izvēlos kartupeļu šķirni Laura, jo tie ir stingri un ideāli piemēroti rasolam)
150 gr vārīti burkāni
5 vārītas olas
5 marinēti gurķi
200 gr doktordesa
200 gr konservēti zaļie zirnīši
1/2 tējkarote melnie pipari
1/2 tējkarote sinepes ar medu
Šķipsna cukurs ( tas piedod rasolam īpaši labu garšu)
Sāls
200 gr provansas majonēze
Visas sastāvdaļas sagriež gabaliņos un samaisa ar garšvielām un majonēzi. Liek ledusskapī uz pāris stundām savilkties.
150 gr vārīti burkāni
5 vārītas olas
5 marinēti gurķi
200 gr doktordesa
200 gr konservēti zaļie zirnīši
1/2 tējkarote melnie pipari
1/2 tējkarote sinepes ar medu
Šķipsna cukurs ( tas piedod rasolam īpaši labu garšu)
Sāls
200 gr provansas majonēze
Visas sastāvdaļas sagriež gabaliņos un samaisa ar garšvielām un majonēzi. Liek ledusskapī uz pāris stundām savilkties.
Iesūtīja: Kristiāna
Ar ko nomainīt desu?
Desu nomainīt uz vārītu vistas fileju, un rasols sanāks pats labākais :)
Iesūtīja: Marita
Kā garšo=kā izskatās
Manā rasolā galvenais ir vārīta liesa gaļa, kartupeļi,z irnīši, mazliet skābs ābols, marinēti gurķi, ola majonēze, krējums, sinepes, pipariņš un "Anniņas" garšvielas. Protams, milzīga nozīme ir dekorācijai.
Iesūtīja: Nellija
Vienkāršais rasols
4 ar mizu izvārīti kartupeļi
3 cieti novārītas olas
1 burkāns
vārīti zaļie zirnīši
3 marinēti gurķi
Sīpols
Visu sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar "Hellmann's" majonēzi. Rasols ir vienkāršs un lieliski sader ar citām uzkodām.
3 cieti novārītas olas
1 burkāns
vārīti zaļie zirnīši
3 marinēti gurķi
Sīpols
Visu sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar "Hellmann's" majonēzi. Rasols ir vienkāršs un lieliski sader ar citām uzkodām.
Iesūtīja: Aiva
Neatņemama svētku sastāvdaļa
Mana ideālā rasola recepte sastāv no lauku desas (dažreiz aizstāju ar vārītu gaļu), kartupeļiem, zaļajiem zirnīšiem, marinētiem gurķiem un nedaudz pieleju arī gurķu sulu garšai, kaperiem, majonēzes, nedaudz sinepes + garšvielas (sāls un malti melnie pipari).
Izcila garšu buķete! Svētki nav iedomājami bez šī gardā rasola.
Izcila garšu buķete! Svētki nav iedomājami bez šī gardā rasola.
Iesūtīja: Evija
Divas īpašās sastāvdaļas
Sastāvdaļas – kartupeļi, burkāni, olas, marinēti gurķi, zirnīši, krējums, majonēze, laba doktordesa un īpašās sastāvdaļas ir sarkanais sīpols un sinepes tāda kārtīga karote.
Iesūtīja: Santa
Īsi un vienkārši
Kartupeļi, desa, zaļie zirņi, burkāni - vārīti, marinēts gurķis, olas, majonēze, sinepes, sāls!
Projekts sadarbībā ar:
SATURS
Delfi Brand Studio
REDAKTORS
Kristīne Melne
DIZAINS
Māris Rītiņš
PROJEKTU VADĪBA
Signija Caune
PROJEKTU VADĪBA
Elīna Gārbena