Aizmirsti par brillēm un lēcām!
Kā redzes lāzerkorekcija var palīdzēt?

Sagatavoja DBS sadarbībā ar Dr. Lūkina acu klīniku

Foto: Publicitātes

Vairums cilvēku ar redzes problēmām ikdienā jau ir pieraduši lietot brilles vai lēcas, taču patiesībā ar to nav jāsamierinās. Lāzerkorekcija ir viens no efektīvākajiem risinājumiem, kas ne tikai uzlabo redzes asumu, bet arī dzīves kopējo kvalitāti. Pēc procedūras pacients var aizmirst par brillēm un beidzot pa īstam ieraudzīt pasaules skaistumu bez lēcas starpniecības.
To, ka asa redze būtiski uzlabo ikdienu, var apliecināt daudzie pacienti, kas vērsušies Dr. Lūkina acu klīnikā, lai veiktu lāzeroperāciju. Attīstoties tehnoloģijām, arī redzes lāzerkorekcijas industrija ir mainījusies, un Dr. Lūkina klīnika seko līdzi inovācijām, regulāri ieviešot visas jaunākās metodes un tehnoloģijas. Šeit pacients vienmēr var rēķināties ar individuālu pieeju un efektīvāko risinājumu viņa redzes ārstēšanai.
Lielisks personāls, vizītes un operācijas noritēja bez steigas. Vienmēr biju informēts par notiekošo, un katrs solis pirms un pēc operācijas šķita pārdomāts, lai pacientiem būtu ērti un neaizraisītu lieku stresu!
— Krišjānis, Dr. Lūkina acu klīnikas klients
Ātri un nesāpīgi
Mūsdienās lāzeroperācija abām acīm ilgst vidēji 10–15 minūtes, un šī procedūra ir pilnīgi nesāpīga, bet rezultāts – tūlītējs un paliekošs. Arī tiem, kam pirms operācijas bija –7 un vairāk dioptriju, pēc operācijas brilles vairs nav jālieto.

Tomēr jāņem arī vērā, ka redzes lāzerkorekcija ir komplicēts un individuāls process, kurā liela loma ir rūpīgai pacientu atlasei. Līdz ar to pirmās sajūtas pēc operācijas katram cilvēkam ir ļoti atšķirīgas. Liela nozīme vislabākā rezultāta sasniegšanā ir pareizi piemeklētai tehnoloģijai un speciālista pieredzei. Tāpat arī svarīgi, lai lāzerkorekcijas operācijas netiktu veiktas pacientiem riska grupā.

Redzes lāzerkorekcijas operācijas tiek veiktas no 18 gadu vecuma ar nosacījumu, ka redze ir stabila, nav acu saslimšanu un pirmsoperācijas izmeklēšana apstiprina, ka veikt operāciju ir droši un efektīvi. Savukārt augstākās vecuma robežas nav – to, vai iespējams veikt procedūru, ietekmē acu veselības stāvoklis.
Kā tas darbojas?
Redzes lāzerkorekcijas laikā eksimēra lāzera impulsi iedarbojas uz radzenes audiem, lai izmainītu radzenes gaismas laušanas spēju jeb mainītu radzenes stiprumu. To dēvē par refraktīvo ķirurģiju, kas pasaulē strauji attīstās jau vairāk nekā 30 gadus. Radzene ir acs ārējā apvalka priekšējā, caurspīdīgā daļa, kas fokusē gaismu tā, lai attēls veidotos uz tīklenes.

Dr. Lūkina acu klīnikā iespējams veikt lāzerkorekciju ļoti plašam dioptriju diapazonam – tuvredzībai līdz –14D, tālredzībai līdz +6D un astigmātismam līdz +/– 6D. Šādu diapazonu nodrošina lāzera tehniskās spējas, un tas ir Latvijā viens no plašākajiem dioptriju diapazoniem, kādā iespējams veikt lāzerkorekciju. Tiesa, lai procedūru realizētu praksē, arī pacientu rādītājiem jābūt piemērotiem. Interesanta nianse: diviem pacientiem ar vienādām dioptrijām var atšķirties pielietojamās metodes.

Lai arī redzes problēmas visbiežāk ir viegli ārstējamas ar lāzeroperācijas palīdzību, katrs pacients ir ļoti individuāls gadījums – ikvienam no mums ir unikālas acis, fizioloģiskās īpašības, vecums un redzes kvalitāte. Dioptriju lielums un radzenes biezums nav vienīgie faktori, kas atlases procesā tiek analizēti. Dr. Lūkina acu klīnikā ar īpašu iekārtu acu zīlītes tiek mērītas trīs dažādos apgaismojumos, lai noteiktu zonu, kādā ir droši operēt.

Redzes lāzerkorekcija būtībā ir radzenes audu korekcija, tādēļ ir ļoti svarīgi spēt kvalitatīvi analizēt radzenes topogrāfijas attēlus, kas sniedz visdetalizētāko informāciju par acs radzeni. Klīnikā izmantojam vislabāko šobrīd pieejamo topogrāfu – "Oculus Pentacam AXL", kas dod iespēju analizēt datus redzes lāzerkorekcijai, nakts lēcām un kataraktas operācijām.
Izcila redze sekundēs
Jau kopš 2003. gada redzes lāzerkorekcijas operācijas ir klīnikas pamatnodarbošanās, un uzskatāmi iespējams salīdzināt, kā laika gaitā mainījušās tehnoloģijas. Ja sākotnēji redzes lāzerkorekcijas operācijas tika veiktas ar 60 Hz lāzeru, vienu dioptriju koriģējot 30 sekundēs, tad mūsdienās operācijas tiek veiktas ar 500 Hz lāzeru, kas ļauj vienu dioptriju koriģēt 1,4 sekundēs.

Dr. Lūkina klīnika viena no pirmajām Eiropā jau 2008. gadā sāka strādāt ar 500 Hz lāzeru, un mūsdienās joprojām nav izgudrots ātrāks un efektīvāks lāzers par 500 Hz.

Klīnikas dati liecina, ka 99,7% gadījumu pacientiem pēc redzes korekcijas operācijas brilles vai lēcas vairs nav nepieciešamas. Gadījumi, kad brilles joprojām ir vajadzīgas, ir pacientiem virs 45 gadiem, un tās ir nepieciešamas tikai lasīšanai.
Kvalitāte un sirsnīga attieksme
Pacientu drošība ir klīnikas prioritāte, tāpēc strādājam ar jaunākajām tehnoloģijām, kas nodrošina precizitāti un teicamu rezultātu. Mūsu zelta likums – sniegt iespējami labāko medicīnisko aprūpi un individuālu, ilgtermiņā sirsnīgu attieksmi pret katru pacientu. Klīnika ir veidota tā, lai katra vizīte pie mums būtu kā patīkama ciemošanās un apmeklētāji justos komfortabli. To arī apliecina jau vairāk nekā 25 000 laimīgu pacientu ne tikai no Latvijas, bet arī ārvalstīm.

Dr. Lūkina acu klīnikā strādā vieni no labākajiem nozares pārstāvjiem Latvijā un Baltijā. Mūsu speciālistu komandu veido pieredzējuši un profesionāli acu ārsti – acu ķirurgi, oftalmologi, neirooftalmologs, lāzeroftalmologs, bērnu oftalmologs un optometristi. Mūsu speciālisti ir uzkrājuši pieredzi tādās valstīs kā Šveice, Zviedrija, Vācija, ASV un pat Indija un joprojām turpina piedalīties gan starptautiskās nozares konferencēs, gan apmaiņas programmās.

Vienam izcila redze ir ilgi lolots sapnis, bet kādam citam vienkārši apnicis diendienā lietot brilles vai kontaktlēcas. Atnāc uz konsultāciju, un mēs pastāstīsim vairāk, kā varam tev palīdzēt uzlabot redzes asumu un dzīves kvalitāti! Pieredzējuši speciālisti atbildēs uz visiem interesējošiem jautājumiem gan par redzes lāzerkorekcijas iespējām, gan par acu veselību. “Ļoti atsaucīgs un profesionāls kolektīvs. Labākais ceļš pretī ideālai redzei. 100% iesaku!” savā pieredzē dalās Līga.
Piesakies redzes konsultācijai šeit. Vairāk var uzzināt Dr. Lūkina acu klīnikas mājaslapā, zvanot 67288180 vai rakstot info@acuklinika.lv.
Meklē mūs:
Copyright © 2023 AS DELFI. All rights reserved.