Foto: Publicitātes foto
Ceļojumu raidījuma "Uz sapni ar mazo" trešajā sērijā Ieva, Oskars un mazais Leonards Florenci-Vīksnes dodas piedzīvojumā uz Austrijas Alpiem, lai kopā snovotu. Skaidrs, ka trijotne lielākoties izbaudīs Maijerhofenas nogāzes, stāvot uz snovborda dēļiem. Taču braucienā var iestarpināt arī kādu citu aktivitāti. Ko vēl piedzīvot šeit?

Vispirms jau vērts apskatīt Maijerhofenas (Mayrhofen) kalnnu pilsētu, izstaigājot kalnainās ieliņas un aplūkojot, ko piedāvā vietējie. Katram ceļotājam vērts nobaudīt Austrijas nacionālos gardumus, konditoreju un aplūkot un iegādāties suvenīrus. Kalnu pilsētas izceļas ar kontrastiem, jo bieži augstienē trasēs ir īstena ziema, bet lejā ieliņās var noķert jau pavasari.

Florenci dodas arī Cillertāles augstāko nogāzi – Hintertuksas ledāju (Hintertuxer Gletscher). Uz to var doties tikai ar kalnu gondolām. Augstākais punkts ir 3250 metri, un skats visapkārt – elpu aizraujošs. Tūristiem iespējams apskatīt arī ledāju alas, tomēr Florenciem šoreiz jāaplūko ledāji no ārpuses, jo bērnus, kuri jaunāki par sešiem gadiem, alās neielaiž.

Vēl viens iemesls, kādēļ vērts ieplānot braucienu uz Austrijas Alpu pilsētu Maijerhofenu aprīlī – slēpošanas kūrorta festivāls "Snowbombing". Florenci Maijerhofenā ir tieši festivāla laikā, kad piecu dienu garumā norisinās dažādi elektroniskās deju mūzikas pasākumi, arktiskie disko, ballītes un visu pilsētu piedārdina mūzika. Un mazs bērns līdzi it nebūt nav šķērslis, lai izpriecātos!

Kā Ievai un Leonardam izdosies Oskara pavadībā apgūt snovošanu? Un vai Leonardam patiks ekstrēmie braucieni Alpos? Skaties ģimenes piedzīvojumu un iedvesmojies šādam braucienam arī tu!

"Uz sapni ar mazo" tapis sadarbībā ar "Luminor Black" karti. Skaties katru otro nedēļu otrdienās pulksten 11.00 "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!