Foto: Publicitātes foto
Ceļojot uz Itāliju un par galamērķi izvēloties lielās pilsētas, piemēram, Romu un Florenci, ir visai ērti, ja naktsmītne ir kāda viesnīca vai dzīvoklis turpat pilsētā. Var vērot pilsētas ainiņas, lūkoties uz pretējās durvīs esošajiem augstās modes veikaliem un būt pulsējošā vidē. Taču īstenu itāliešu "La dolce vita!" izbaudīt var, izbraucot nedaudz tālāk un izmantojot agrotūrisma dāvātās iespējas. Kā tas notiek? Savā laiskajā atpūtā ļauj ielūkoties Florencu-Vīksnu ģimene ceļojumu raidījuma "Uz sapni ar mazo" piektajā sērijā.

Pirms lidot uz Itāliju, Oskars pieteica Ievai, ka viņu sagaida kāds romantisks pārsteigums. Izrādās, pēc visai karstām dienām Romā, pārsteigums bija nesteidzīga atpūta Florences pievārtē, kur Oskars ģimenei rezervējis palikšanu lauku mājā "Tenuta Poggio ai Mandorli", kas piedalās Itālijas agrotūrisma platformā "Agriturismo.it". Saimniecība atrodas pie "Strada In Chianti" pilsētiņas un izskatās kā no Toskānas pastkartītes.

Agrotūrisms ļauj atpūsties kā Itālijas iezemiešiem, ne tūristiem – māju saimnieki uzņem vienu vai divas ģimenes vienlaicīgi, ļaujot apmesties autentiskā lauku mājā, turklāt iepazīstinot ar ko tad saimniecībā nodarbojas. "Tenuta Poggio ai Mandorli" jau vairāk nekā simts gadus darina vīnu un olīveļļu. Viesiem iespēja izstaigāt vīnogulāju laukus un olīvkoku plantācijas, piedalīties vīna degustācijā vai vienkārši nesteidzīgi pavadīt laiku pie baseina.

Oskars pastāsta, ka agrotūrisms ir ļoti autentisks veids, kā nakšņot un izbaudīt, kā dzīvo vietējie. "Jo vairāk mēs iepazīstam šejieniešus, vidienes epicentra pašus zemkopības dievus, es tā teiktu, jo labāk izprotam arī Itāliju un tās saknes," stāsta Ieva. Florenci ir patiesi sajūsmā par šādu iespēju, kas ļauj gūt neaizstājamu pieredzi.

Kāpēc vēl pamēģināt agrotūrismu? Par to vairāk stāsta Oskars un Ieva raidījuma Itālijas sērijā!

Ceļojumu raidījums "Uz sapni ar mazo" tapis sadarbībā ar "Luminor Black" karti. Skaties katru otro nedēļu otrdienās pulksten 11.00 "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!