Kā tas ir – ieraudzīt sevi kioskā uz žurnāla vāka? Kā tas ir, kad par tavu privāto un intīmo dzīvi mutuļo soctīkli un katram ir viedoklis? Šādai pieredzei cauri iet vai visi publiski zināmi cilvēku, kuru dzīvēm līdzi seko vairums. Īpaša uzmanība tiek amatpersonām, jo valda uzskats, ka arī viņu privātā dzīve ir samērā publiska. Bet kā izšķirties glīti, bez savstarpējiem apvainojumiem un netīrās veļas mazgāšanas? Par to runājam raidījumā "Par TO pašu".

Par politiķes, bijušās izglītības ministres Anitas Muižnieces laulības krahu sabiedrība uzzināja pēkšņi – nekādu indikāciju par problēmām viņas laulības dzīvē nebija. Gluži otrādi - viņa šķita laimīgi precējusies trīs bērnu māmiņa. Tad pēkšņi – šķiršanās. Īsi pēc tam pašmāju dzeltenā prese Muižnieci "sapāroja" ar citu tā brīža ministru, par kura laulības problēmām mēļoja jau sen. Tā nu Muižniece atsevišķos medijos kļuva par Jāņa Reira iespējamo mīļoto.

Kā tas ir – ieraudzīt sevi kioskā uz žurnāla vāka? "Atkarīgs no tā, vai tas ir plānoti, vai neplānoti. Kad tas ir neplānoti un uz tā vāka ir pilnīgas muļķības sarakstītas, patīkami nav," saka eksministre. Viņa gan sapratusi, ka ir daudz labāk mazliet komentēt savu privāto dzīvi nekā klusēt un ļaut vairoties dažādām spekulācijām. Tāpēc nesen Muižniece sniedza izvērstu interviju izdevumam "Ieva", kurā visai vaļsirdīgi stāstīja par savām jaunajām attiecībām ar politikas līdzbiedru Krišjāni Feldmanu.

Mutīgā etiķetes eksperte Aija Strautmane raidījumā cenšas izskaidrot, kāpēc cilvēkiem ir tik liela interese par sabiedrībā zināmu cilvēku – un īpaši amatpersonu – privāto dzīvi, attiecībām, šķiršanos. Izrādās, valda pieņēmums, ka amatpersonām jābūt pārī, citādi kaut kas nav kārtībā. Viņa pati gan uzskata, ka "dzeltenais domāšanas veids" būtu vispār aizliedzams. "Citu darīšanās lien tie cilvēki, kuriem nav pašiem savas dzīves," uzskata Strautmane.

Raidījumā viesojas arī uzņēmēja un seksa koučs Elīna Zesere. Viņas ģimenes dzīves modelis pēc publikācijas "lsm.lv" pamatīgi sašūpoja sociālo tīklu konservatīvāko daļu. Zesere dzīvo atvērta tipa attiecībās un spējusi saglabāt lieliskas attiecības ar šķirto vīru. Viņa un esošais vīrs mēdz iziet uz randiņiem ar citiem cilvēkiem, bet bērnus visi audzina kopīgi – gan eksvīrs ar savu draudzeni, gan Zesere ar savu vīru. Elīna raidījumā stāsta, kā tas ir: sadzīvot ar to, ka pār tevi veļas tik daudz dažādu viedokļu...

Raidījumu klausies arī "Apple" un "Spotify" platformās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!