*Reklāmraksti 2017 - 23550
Foto: Publicitātes foto
Ikviens reiz ir dzirdējis ieteikumus, ka savā ēdienkartē ir svarīgi iekļaut augļus, dārzeņus un ogas, un ne velti – tie ir mūsdienu cilvēka ēdienkartes pamats. "Maxima Latvija" kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu dalās ar trīs svarīgiem iemesliem, kāpēc ikvienam Latvijas iedzīvotājam vajadzētu augļus, dārzeņus un ogas iekļaut regulāri arī savās ikdienas maltītēs.

1. Augļi, dārzeņi un ogas – bagātīgs uzturvielu avots

Augļu un dārzeņu iekļaušana ikdienas uzturā ir galvenais veids, kā uzņemt svarīgās uzturvielas, kā balastvielas, minerālvielas un vitamīnus. Lai arī bieži vien cilvēki uzskata, ka dārzeņi ir tie, no kuriem nav iespējams iegūt sāta sajūtu, patiesībā tie ir nozīmīgas papildu piedevas, kas piešķir mūsu pamatēdienam krāsas, tostarp kombinācijā ar graudaugiem un obaltumvielām rūpējas par mūsu sāta sajūtu. Jo vairāk mēs košļājam, jo vairāk mēs saprotam un apzināmies ēšanas procesu. Ilgtermiņā to regulāra iekļaušana ēdienreizēs ļauj samazināt porciju izmēru un saglabāt labāku veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!