Foto: Publicitātes foto
Iekļaut dārzeņus un augļus ikdienas ēdienreizēs ir ne vien svarīgi veselībai, bet arī aizraujoši. Lai to paveikt būtu viegli un izdevīgi, "Maxima Latvija", reaģējot uz PVN izmaiņām, ir "iesaldējusi" PVN pircēju īpaši iecienītiem Latvijai raksturīgiem dārzeņiem un augļiem, kuriem visos "Maxima" veikalos Latvijā no 2024. gada 1. janvāra regulārā cena palikusi nemainīga, arī pēc jaunās PVN likmes ieviešanas.

Iedvesmojot jaunām idejām, kā iekļaut dārzeņus un augļus ikdienas maltītēs, "Maxima" dalās ar trim receptēm gardām, viegli pagatavojamām un izdevīgām maltītēm.

Bumbieru salāti ar valriekstu eļļas mērci, rukolu un mellenēm

Sastāvdaļas 4 porcijām:

Mērcei:

40 g valrieksti

2 tējkarotes graudu sinepes

2 ēdamkarotes baltvīna etiķis

240 g valriekstu eļļa

600 g bumbieri

20 g citronu sula

60 g valrieksti

200 g rukola

120 g mellenes

100 g zilais siers

Pagatavošanas gaita:

  1. Bumbierus sagriež šķēlēs un apslaka ar citronu sulu.
  2. Blenderī liek visas mērces sastāvdaļas un samaļ viendabīgu masu.
  3. Lielākā šķīvi liek rukolas lapas, bumbiera šķēles, valriekstus, mellenes un sadrupinātu zilo sieru. Pievieno mērci.

Pica ar bietēm, zilo sieru un svaigo lapu pesto

Sastāvdaļas:

Mīklai:

250 g milti

2 tējkarotes sausais raugs

1 tējkarote sāls mīklai

50 g Extra virgin olīveļļa

150 g tvaicētas bietes

20 g spināti

20 g rukola

20 g biešu lapas

10 g baziliks

100 g ciedru rieksti

1 tējkarote sāls

100 g Extra virgin olīveļļa

5 g ķiploki

150 g zilais siers

Pagatavošanas gaita:

  1. Bļodā sajauc miltus, raugu, sāli, eļļu un ūdeni.
  2. Mīklu mīca līdz tā kļūst vijīga, liek ieeļļotā bļodā uzrūgt, līdz tā ir dubultojusies apmērā.
  3. Tikmēr virtuves kombainā sablenderē bietes un liek tās bļodā.
  4. Spinātus, rukolu un biešu lapas noblanšē aptuveni 30 sekundes karstā ūdenī, momentāni atdzesē ledus ūdenī, lai nezaudētu krāsu.
  5. Virtuves kombainā liek visas noblanšētās lapas un baziliku, ciedru riekstus, ķiplokus, sāli un olīveļļu un sablendē.
  6. Uzkarsē krāsni picas režīmā līdz augstākajai temperatūrai, parasti 230ºC.
  7. Picas pamatni izrullē un nosmērē ar biešu smēriņu un pesto.
  8. Pa virsu liek zilo sieru.
  9. Pasniedz ar dažām svaigām lapām un vēl sieru un pesto.

Ķirbju un biezpiena plācenīši

Sastāvdaļas 4 porcijām:

500 g ķirbis

4 olas WELL DONE

200 g cukurs

1 kg smalkā biezpiena

220 g milti

1 tējkarote cepamais pulveris

8 ēdamkarotes eļļa cepšanai

1 tējkarote kanēlis WELL DONE

1 tējkarote kardamons

Pagatavošanas gaita:

  1. Lielā bļodā olas saputo ar cukuru, pievieno miltus un cepamo pulveri – samaisa. Ja masa šķiet pārāk šķidra, var pievienot vēl miltus. Pievieno masai biezpienu, sarīvētu ķirbi, kanēli un kardamonu, visu samaisa.
  2. Kad masa ir gatava, to sadala 16-20 nelielos plācenīšos, tos apviļā miltos.
  3. Lielu pannu uzkarsē, uz tās uzlej eļļu. Plācenīšus liec uz pannas un cep no abām pusēm, līdz tie ir kļuvuši zeltaini brūni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!