Iedvesmojot jaunām idejām, kā iekļaut dārzeņus un augļus ikdienas maltītēs, "Maxima" dalās ar trim receptēm gardām, viegli pagatavojamām un izdevīgām maltītēm.
Bumbieru salāti ar valriekstu eļļas mērci, rukolu un mellenēm
Sastāvdaļas 4 porcijām:
Mērcei:
40 g valrieksti
2 tējkarotes graudu sinepes
2 ēdamkarotes baltvīna etiķis
240 g valriekstu eļļa
600 g bumbieri
20 g citronu sula
60 g valrieksti
200 g rukola
120 g mellenes
100 g zilais siers
Pagatavošanas gaita:
- Bumbierus sagriež šķēlēs un apslaka ar citronu sulu.
- Blenderī liek visas mērces sastāvdaļas un samaļ viendabīgu masu.
- Lielākā šķīvi liek rukolas lapas, bumbiera šķēles, valriekstus, mellenes un sadrupinātu zilo sieru. Pievieno mērci.
Pica ar bietēm, zilo sieru un svaigo lapu pesto
Sastāvdaļas:
Mīklai:
250 g milti
2 tējkarotes sausais raugs
1 tējkarote sāls mīklai
50 g Extra virgin olīveļļa
150 g tvaicētas bietes
20 g spināti
20 g rukola
20 g biešu lapas
10 g baziliks
100 g ciedru rieksti
1 tējkarote sāls
100 g Extra virgin olīveļļa
5 g ķiploki
150 g zilais siers
Pagatavošanas gaita:
- Bļodā sajauc miltus, raugu, sāli, eļļu un ūdeni.
- Mīklu mīca līdz tā kļūst vijīga, liek ieeļļotā bļodā uzrūgt, līdz tā ir dubultojusies apmērā.
- Tikmēr virtuves kombainā sablenderē bietes un liek tās bļodā.
- Spinātus, rukolu un biešu lapas noblanšē aptuveni 30 sekundes karstā ūdenī, momentāni atdzesē ledus ūdenī, lai nezaudētu krāsu.
- Virtuves kombainā liek visas noblanšētās lapas un baziliku, ciedru riekstus, ķiplokus, sāli un olīveļļu un sablendē.
- Uzkarsē krāsni picas režīmā līdz augstākajai temperatūrai, parasti 230ºC.
- Picas pamatni izrullē un nosmērē ar biešu smēriņu un pesto.
- Pa virsu liek zilo sieru.
- Pasniedz ar dažām svaigām lapām un vēl sieru un pesto.
Ķirbju un biezpiena plācenīši
Sastāvdaļas 4 porcijām:
500 g ķirbis
4 olas WELL DONE
200 g cukurs
1 kg smalkā biezpiena
220 g milti
1 tējkarote cepamais pulveris
8 ēdamkarotes eļļa cepšanai
1 tējkarote kanēlis WELL DONE
1 tējkarote kardamons
Pagatavošanas gaita:
- Lielā bļodā olas saputo ar cukuru, pievieno miltus un cepamo pulveri – samaisa. Ja masa šķiet pārāk šķidra, var pievienot vēl miltus. Pievieno masai biezpienu, sarīvētu ķirbi, kanēli un kardamonu, visu samaisa.
- Kad masa ir gatava, to sadala 16-20 nelielos plācenīšos, tos apviļā miltos.
- Lielu pannu uzkarsē, uz tās uzlej eļļu. Plācenīšus liec uz pannas un cep no abām pusēm, līdz tie ir kļuvuši zeltaini brūni.