Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

"Mācos lasīt instrukcijas no vīra! Tas mani izglāba šodien vēlēšanās. Lasu – pārbaudiet, vai uz aploksnes ir zīmogs – skatos – nu nav. Vaicāju, vai tik tas nav nepareizi? Iecirkņa darbinieki bāli – domāju, cik cilvēku ir iemetuši nederīgas aploksnes," ar ierakstu platformā "X" (iepriekš "Twitter") dalījusies Zanda Ramāne.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) runasvīrs Andrejs Vaivars steidzās noskaidrot, kurā iecirknī šāds gadījums fiksēts, uz ko saņēma atbildi, ka tas bijis 81. iecirknī, kas ierīkots Rīgas Centra Humanitārajā vidusskolā. Vaivars apliecināja, ka CVK skaidros situāciju.

Vēlāk Vaivars portālam "Delfi" teica, ka tas bijis atsevišķs gadījums. Tā savā ierakstā vietnē "X" norādījusi arī CVK, rakstot, ka "situācija 81.iecirknī izvērtēta un kostatēts, ka vēlēšanu aploksne bez zīmoga ir bijis atsevišķs gadījums – citas aploksnes ir apzīmogotas. Paldies par vērību!"

Tam gan pirmā ieraksta autore steigusies oponēt, norādot, ka tā nav patiesība. "Kaudzītē pie darbinieka, kura es biju – bija vairākas tādas aploksnes. Tā nu nav patiesība… jo es viņai ieteicu apskatīt, šoks, un ar kaudziti ieskrēja kabinetā".

Tālākā diskusijā iesaistījusies virkne platformas "X" lietotāju, atgādinot arī iepriekšējo vēlēšanu pieredzi, ka "šāda kļūda ne tik sen bija vienā no Puškina liceja iecirkņiem un cilvēkiem nācās citu dienu nākt un balsot vēlreiz".

Savukārt CVK atbildēja, ka pēc konkrētā ieraksta iksā 81. vēlēšanu iecirknī veikta atsevišķa pārbaude.

Jau rakstīts, ka sestdien līdz pulksten 20 iespējams nobalsot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, kurās 16 politiskie spēki cīnās par deviņām eiroparlamentāriešu vietām.

Notiekošajam iespējams sekot līdzi "Delfi" teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!