Foto: pārtikas kārbas ar vāku IKEA 365+, Publicitātes foto

Līdz Lieldienām atlikušas tikai dažas dienas. Pavasara svētki nav iedomājami bez gardām maltītēm un tikšanās ar saviem mīļajiem. IKEA interjera dizainers sniedz padomus par ekonomisku gatavošanos svētkiem bez pārmērīgiem pārtikas atkritumiem.

IKEA interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus sniedz ieteikumus par to, kā prātīgi gatavoties Lieldienām un ietaupīt gan pirms, gan pēc svētkiem. Daļa ieteikto risinājumu IKEA pieejami par tagad zemāku cenu. Pildot apņemšanos sniegt labāku ikdienas dzīvi daudziem, uzņēmums februārī samazināja cenas vairāk nekā tūkstotim mājokļa labiekārtošanas preču. 

Pirms Lieldienām 

  • Izlem, kas būs ēdienkartē, un plāno Lieldienu pirkumus savlaicīgi. Daži gadu no gada gatavo tradicionālus ēdienus, savukārt citi ik reizi svētku galdam meklē jaunas receptes. Taču neatkarīgi no tā, ko esi nolēmis celt galdā, ieteicams sagatavot iepirkumu sarakstu, jo tā ietaupīsi vairāk laika un naudas nekā par cienastu sākot prātot tikai veikalā. Tad gatavošanās noritēs vieglāk, ātrāk, ekonomiskāk un mierīgāk.

  • Apsver, vai vēlies gatavot pilnīgi visu. Pat ja gatavošana tev patīk, tai nav jāaizņem viss tavs brīvais laiks. Tā kā konditorejas izstrādājumu cepšana ir laikietilpīga un gadījumā, ja neviens no ģimenes locekļiem nav pieteicies to darīt, ir vērts apsvērt alternatīvas. Piemēram, iegādājoties saldētu torti, ietaupīsi ne tikai naudu, bet arī laiku: tās sagatavošana pasniegšanai prasīs tikai 15 minūtes.

Foto: burka ar vāku KORKEN, Publicitātes foto

  • Izvēlies praktiskus galda klāšanas risinājumus, kurus varēsi izmantot arī pēc svinībām. Piemēram, uz APTITLIG virtuves dēlīša (2,99 EUR) var pasniegt uzkodas – augļus, dažādus sierus utt. Koka izstrādājumi svētku galdam piešķirs silti dabisku izskatu. KORKEN pudeles ar aizbāzni un burkas ar vāku (no 1,49 EUR) ne tikai izskatīsies estētiski, bet būs arī parocīgas. Tās ir lielisks risinājums arī pārtikas uzglabāšanai ledusskapja durvīs un izmantojamas gandrīz visam, no salātu mērcēm līdz desertiem.  

Foto: pārtikas kārba ar vāku IKEA 365+, Publicitātes foto

  • Ēdiena gatavošanai un pasniegšanai izmanto caurspīdīgus pārtikas traukus. IKEA 365+ kolekcijas trauki ar vāku (no 2,49 EUR) ir izgatavoti no stikla, kas piemērots lietošanai cepeškrāsnī, un tos var lietot gan kā cepeškrāsns, gan kā servēšanas traukus. Caurspīdīgie un askētiskie trauki galdam piešķirs patīkami atsvaidzinošas dvesmas.

Pēc Lieldienām

Foto: piecu trauku komplekts HAVSTOBIS, Publicitātes foto

  • Pēc svētkiem ēd cienasta pārpalikumus, kurus pareizi uzglabājot, vari saglabāt svaigus. Ir lielāka iespēja, ka ēdiena pārpalikumus apēdīsi, ja tos glabāsi atsevišķos traukos ar cieši piegulošiem krāsainiem vākiem (izmanto, piemēram, HAVSTOBIS piecu trauku komplektu par 9,99 EUR). Tā varēsi gan saglabāt ēdienu svaigu, gan novērst aromātu un garšu sajaukšanos. Trauki palīdzēs nodrošināt, ka pārtika saglabājas svaiga un ledusskapī ir labi saskatāma, tāpēc par to neaizmirsīsi, jo mēs mēdzam ēst to, kas ir acu priekšā.

Foto: siets pārtikas pārklāšanai ÖVERMÄTT, Publicitātes foto

  • Ietaupi pārtiku ar ÖVERMÄTT pārtikas aizsargu komplektiem (no 4,99 EUR). Ļoti bieži mēs vienā reizē neizmantojam visu citronu, apelsīnu, cukini vai konservu kārbas saturu. Pārtikas aizsargi ir kā vāciņi, kas palīdz gan pārtiku, gan dzērienus ilgāk saglabāt svaigus. Tie ir ideāli piemēroti visam, no burkām un stikla traukiem līdz augļiem un dārzeņiem, un palīdz ietaupīt naudu, jo, produktus nosedzot, novēršam to ātrāku sabojāšanos un izmešanu.  

Foto: Atkārtoti aiztaisāmie maisiņi ISTAD, Publicitātes foto

  • Liec pārpalikumus ISTAD atkārtoti aiztaisāmajos maisiņos (no 1,29 EUR). Tajos ēdiens saglabāsies svaigs, cepumi, siers un citi pārtikas produkti nesakaltīs, un varēsi tos notiesāt nākamajā dienā. Turklāt maisiņus drīkst ievietot saldētavā, tajos var likt karstus (līdz +50 °C) pārtikas produktus, un tie noder arī kārtības ieviešanā un uzturēšanā.

Foto: klipši BEVARA, Publicitātes foto

  • Neaizmirsti likt lietā arī BEVARA klipšus (no 0,70 EUR). Mēs bieži saskaramies ar situāciju, kad atveram iepakojumu, izņemam daļu tā satura un nezinām, kā iepakojumu pienācīgi aizvērt. Ar klipšiem pārtikas produkti ilgāk saglabāsies svaigi un viegli pieejami – vairs nekādu aizsietu maisiņu vai samudžinātu gumiju, ko uzliekam uz iepakojumiem, lai tos ievietotu ledusskapī vai saldētavā. 

IKEA samazina cenas

Pildot apņemšanos sniegt labāku ikdienas dzīvi daudziem, IKEA 2024. gada 1. februārī samazināja cenas vairāk nekā tūkstotim mājokļa labiekārtošanas preču.  Cenas samazinātas lielai daļai dažādu kategoriju preču – no tādām iecienītām mēbelēm kā dīvāni un krēsli līdz dažādiem mantu uzglabāšanas risinājumiem un interjera priekšmetiem. Piemēram, DRONA kastes cena samazināta no 3,99 EUR uz 2,99 EUR, KALLAX plaukta cena – no 44,99 EUR uz 39,99 EUR, MALM kumodei – no 59,99 EUR uz 49,99 EUR, MICKE rakstāmgaldam – no 99 EUR uz 79 EUR. Tos, kas savlaicīgi gatavojas vasarai, priecēs NÄMMARÖ kolekcijas preces par zemāku cenu. Tagad zemāka cena ir arī SMÅSPORRE segai, TROFAST plauktam un daudzām citām mājokļa labiekārtošanas precēm.

IKEA preces par zemāku cenu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!