Foto: Publicitātes foto
Ikgadējā pētījumā par dzīvi mājās noskaidrots, ka ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju laiku pa laikam izmanto iespēju strādāt mājās. Daudziem tā ir ikdiena jau vairākus gadus. Interjera dizainers sniedz dažus vienkāršus padomus par to, kā iekārtot mājas biroju, radot savu darba stūrīti, kurā pilnībā pievērsties paveicamajam un tādējādi sasniegt lielākus panākumus darbā vai mācībās.

IKEA interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus aicina izmantot rakstāmgaldam un darba vietai paredzētus mantu glabāšanas un kārtības ieviešanas risinājumus, ar kuriem darbs kļūs produktīvāks un viss nepieciešamai vienmēr būs pa rokai. Daudzi ieteiktie risinājumi IKEA pieejami par tagad zemāku cenu. Pildot apņemšanos sniegt labāku ikdienas dzīvi daudziem, uzņēmums februārī samazināja cenas vairāk nekā tūkstotim mājokļa labiekārtošanas preču.

Praktiski risinājumi

Foto: monitora statīvs ar atvilktni ELLOVEN, Publicitātes foto
  • Monitora statīvs ar atvilktni. "Sakārtots darba galda ļaus ne tikai ietaupīt vietu, bet arī novērst muguras sāpes. ELLOVEN monitora statīvs ar atvilktni (19,99 EUR) ir divējādi lietderīgs: tas aizņem maz vietas uz rakstāmgalda, vienlaikus nodrošinot mantu glabātavu un mazinot sasprindzinājumu sprandā, jo monitors ir novietots pareizajā augstumā," stāsta Rimkus.
  • Vadu organizators. Daudzi ikdienā izmanto, piemēram, uzlādes kabeļus un austiņas, kas uz galda rada jucekli. Pareizi izvietojot kabeļus, rakstāmgalds vienmēr būs kārtībā. Šim nolūkam var noderēt HÖNSNÄT vadu organizators (6,99 EUR), kurā var paslēpt uz grīdas vai galda novietotus lādētājus un pagarinātājus. Turklāt ierīces var lādēt, vadu organizatoram nenoņemot vāku, jo sānos ir lielas atveres kabeļiem.
Foto: rakstāmgalda organizators TJENA, Publicitātes foto
  • Rakstāmgalda organizatori. Liec lietā rakstāmgalda organizatorus (piemēram, TJENA organizatoru ar dažādas formas un lieluma kastēm par 4,99 EUR) – ar tiem darbs var kļūt produktīvāks, jo apkārt valda kārtība: pa galdu nemētājas, piemēram, pildspalvas, lineāli, mobilais tālrunis un USB kabeļi. Sīkumus saliekot tiem īpaši paredzētās vietās, rakstāmgalds izskatās kopts un kārtīgs, kas ir sevišķi svarīgi, ja mājas birojs iekārtots koplietošanas telpā, piemēram, dzīvojamajā istabā.
  • Dokumentu turētājs. Ikviens saskaras ar to, ka dokumenti, ēdienu receptes un žurnāli mēdz izklīst pa visu mājokli. Lai tie turētos vienkopus un būtu sagrupēti, neaizstājams risinājums ir dokumentu turētājs (piemēram, TJABBA par 1 EUR).
Foto: kaste KUGGIS, Publicitātes foto
  • Kastes. Kastes var noderēt, ieviešot kārtību ikvienā mājokļa vietā, arī darbistabā. KUGGIS kolekcijas kastes (no 3,99 EUR) ir izgatavotas no pārstrādātas PET plastmasas. Tajās vari viegli paslēpt, kas slēpjams, un ietaupīt vietu, jo tās veidotas tā, ka pat dažādu izmēru kastes ir vienkārši saliekamas cita virs citas.

Izmanto brīvo vietu uz sienām

Lai mājoklī liktu lietā ik stūrīti, vienmēr ir iespēja lietderīgi izmantot vietu uz sienām, un mājas birojs nav izņēmums. Ja rakstāmgalds atrodas pie sienas, iegūsti papildu vietu, tā tuvumā piestiprinot sienas plauktus. Lieliski noderēs askētiskais IKEA LACK plaukts (neliels un iegādājams no 4,49 EUR). "Plaukts būs elegants papildinājums ikvienai darba vietai, jo īpaši tādai, kurā novietots vienkāršs rakstāmgalds bez mantām paredzētas vietas. Rotā plauktus ar augiem, fotogrāfijām un interjera priekšmetiem, piešķirot mājas birojam raksturu un nepieblīvējot galda virsmu, vai glabā uz plaukta kancelejas piederumus un grāmatas," iesaka interjera dizainers.

Foto: perforētais dēlis SKÅDIS, Publicitātes foto

Brīvo vietu uz sienām vari izmantot arī, liekot lietā SKÅDIS perforētos dēļus (no 12 EUR). Ar personīgajām un funkcionālajām vajadzībām atbilstošiem SKÅDIS kolekcijas piederumiem ikviens var izveidot sev raksturīgu risinājumu mantu uzglabāšanai. Dēli var piestiprināt pie sienas vai rakstāmgalda. Tas ir lieliski piemērots mājas birojam, taču tikpat noderīgs būs arī vannasistabā, priekšnamā vai virtuvē, kur nepieciešams, lai sīkumi vienmēr ir pa rokai.

IKEA samazina cenas

Pildot apņemšanos sniegt labāku ikdienas dzīvi daudziem, IKEA 2024. gada 1. februārī samazināja cenas vairāk nekā tūkstotim mājokļa labiekārtošanas preču. Cenas samazinātas lielai daļai dažādu kategoriju preču – no tādām iecienītām mēbelēm kā dīvāni un krēsli līdz dažādiem mantu uzglabāšanas risinājumiem un interjera priekšmetiem. Piemēram, DRONA kastes cena samazināta no 3,99 EUR uz 2,99 EUR, KALLAX plaukta cena – no 44,99 EUR uz 39,99 EUR, MALM kumodei – no 59,99 EUR uz 49,99 EUR, MICKE rakstāmgaldam – no 99 EUR uz 79 EUR. Tos, kas savlaicīgi gatavojas vasarai, priecēs NÄMMARÖ kolekcijas preces par zemāku cenu. Tagad zemāka cena ir arī SMÅSPORRE segai, TROFAST plauktam un daudzām citām mājokļa labiekārtošanas precēm.

IKEA preces par jaunu, zemāku cenu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!