Foto: Publicitātes foto

Dažādās aptaujās grīdas tīrīšana un putekļu sūkšana bieži tiek ierindota starp pieciem nepatīkamākajiem mājas uzkopšanas darbiem. Un ne velti – bieži vien plašākā mājoklī tas prasa daudz laika un pūļu. Tomēr attīstoties tehnoloģijām, grīdu mazgāšanu var padarīt daudz vienkāršāku, un tagad to var pilnībā uzticēt "Tineco" īpašajām grīdas mazgāšanas ierīcēm.

Tiek lēsts, ka mājas uzkopšanas darbi aizņem aptuveni 13 stundas nedēļā, bet grīdas tīrīšana, atbilstoši ieteikumiem, parasti mājsaimniecības darbu sarakstā parādās vismaz reizi divās nedēļās, aizņemot ievērojamu daļu laika. Protams, uzkopšanas biežums ir atkarīgs gan no dzīvesveida, gan grīdas virsmām, ģimenes locekļu skaita, mājdzīvniekiem vai citiem apstākļiem.

Lai gan grīdu uzkopšana varētu būt labs treniņš – šāds stundu ilgs darbs parasti sadedzina aptuveni 100–200 kcal – tomēr bieži vien tieši šī iemesla dēļ tīrīšanas darbs tiek atlikts. "Visā pasaulē aizvien biežāk tiek izmantotas grīdas mazgāšanas ierīces, kas palīdz ietaupīt ne tikai laiku, bet arī enerģiju, atvieglo mājsaimniecības darbus, īpaši tiem, kam ir alerģijas, mājdzīvnieki, mazi bērni vai veselības problēmas. Šāds risinājums kļūst arvien populārāks arī Baltijas valstīs, tomēr joprojām novērojam, ka daļa klientu jauc ierīču mērķi un tādēļ nesasniedz labāko rezultātu", stāsta sabiedrības "Arte Domestica" zīmola "Tineco" oficiālā izplatītāja Egle Pociene (Eglė Pocienė).

Daudzās mājās atradīsim putekļu sūcēju, kas savāc putekļus un cietās daļiņas, bet nesavāc šķidros netīrumus un nemazgā grīdas. Tirgū ir pieejami arī putekļu sūcēji ar ūdens filtru, tomēr tie darbojas pēc tāda pat principa un savāc tikai putekļus, bet nelikvidē netīrumus. Trešā kategorija – arvien populārākas kļūst mazgāšanas ierīces, kas aizstāj kādreiz nogurdinošo grīdu mazgāšanu ar dažādām slotām vai slauķiem, tā palīdzot ietaupīt laiku un spēku. Viena no to unikālajām īpašībām – mazgāšanas procesā veltnis tiek nepārtraukti skalots, un tas palīdz nodrošināt, ka grīda tiek tīrīta ar tīru veltnīti un netīrumi tiek savākti, nevis vienkārši "izstumdīti" pa visu mājokli.

Vairāk laika vaļaspriekiem

Aizvien lielākai daļai cilvēku ērtība kļūst par prioritāti. Ekonomiskās tendences liecina, ka cilvēki meklē iespējas, kā ietaupīt vairāk laika un enerģijas, lai to veltītu tam, kas viņiem patiešām patīk.

"Grīdas mazgāšanas ierīces ir sadzīves tehnikas nākotne. "Tineco" ierīces palīdz iztīrīt slapjus vai sausus netīrumus un likvidēt grūti tīrāmus netīrumus. Piemēram, ja uz cieta grīdas seguma (flīzēm, parketa, vinila, betona u.tml.) saplīst ola, jums nav jāmeklē dažādas ierīces – tas viss tiek uzkopts vienā mirklī ar vienu ierīci.

Foto: Publicitātes foto

Cilvēki, kuri ir sākuši lietot mazgāšanas ierīces, bieži vien ir pārsteigti par to, cik netīras ir viņu mājas. Pirmo reizi mazgājot mājas grīdas ar "Tineco", klienti ir šokēti par netīro, melno šķidrumu, kas uzreiz piepilda ūdens tvertni un nereti saprot, ka pavada laiku mājā, kas ir pilna ar netīrumiem. Ar mazgāšanas ierīci var panākt daudz lielāku tīrību. Ierastā veidā tīrot grīdas, nenotīrīsim visus netīrumus, kamēr jaunās tehnoloģijas mazgāšanas ierīces konstatē netīrumus un attiecīgi pielāgo izmantojamā ūdens daudzumu, tā nodrošinot higiēniskāku mājas vidi," stāsta pārstāve.

Svarīgi atzīmēt, ka "Tineco" ierīcēm ir dubultā ūdens tvertņu sistēma, tāpēc tīrais un jau izlietotais ūdens ir nodalīti, un nav jāuztraucas par to, ka mazgājat mājokli ar netīru ūdeni. Šīs ierīces var piekļūt pat sienu malām, un, ūdenim nožūstot, uz virsmas nepaliek svītras.

Ko darīt, lai grīdas tīrīšana kļūtu vienkāršāka?

Lai atvieglotu mājokļa uzkopšanas darbus, pirmkārt, tie jāveic regulāri, lai netīrumi neuzkrātos un tos būtu vieglāk notīrīt. Par grīdas uzkopšanas nepieciešamību brīdina saredzami netīrumi vai putekļi, lipīgas virsmas, pieaugoša alerģija vai vispārējs svaiga gaisa trūkums mājoklī.

Svarīgi ir arī neizlaist sagatavošanās posmu, piemēram, pirms plānojat mazgāt grīdu, tā būtu jāatbrīvo, izkaisītie priekšmeti jānoliek atpakaļ savās vietās (piemēram, rotaļlietas, iepirkumi, sporta inventārs u.c.), lai netraucēti varētu sākt grīdas tīrīšanu un darbs tiktu paveikts ātrāk.

Grīdas mazgāšanai ir ļoti svarīgi izmantot tīrus slauķus, tiem katrreiz ir jābūt labi izskalotiem. "Tineco" komplektācijā ir pat vairāki veltnīši, kurus pēc mazgāšanas var nomainīt vai izmantot dažādām telpām, tā nodrošinot ideālu tīrību. Lietojot mazgāšanas ierīces, ieteicams dot priekšroku tām, kas pašas izmazgājas, piemēram, tās novietojot uzlādes vietā.

Lai nodrošinātu tīrīšanas kvalitāti, ir svarīgi izmantot tīrīšanas līdzekļus, kas ir piemēroti ne tikai grīdai, bet arī izmantotajām ierīcēm. Vislabākā izvēle ir oriģināli, sertificēti produkti, jo tādā gadījumā ne tikai grīdas būtu tīrākas, bet arī ierīce kalpos ilgāk. Plašāku informāciju par "Tineco" varat atrast šeit: http://www.tineco.lv/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!