Foto: DELFI

Vai "Huawei" ir pa spēkam viedtālrunis ar vēl labāku kameru nekā iepriekšējiem modeļiem? Nupat pasaules gaismu ieraudzīja "Huawei Pura 70 Pro" – telefons ir apstiprinājums zīmola vīzijai par to, ka "telefoniem ir jābūt attieksmei". Šim tāda visnotaļ ir – veiktspējā, dizainā un kā dzīvesstila sabiedrotajam. Lūkosim, kas "lācītim vēderā"!

Dizains ar skatu nākotnē

Dāmas un kungi, sakiet ardievas P sērijai, esi sveicināta, "Pura" sērija! "Huawei" virzās uz priekšu visai tiešā nozīmē, un šo virzību spilgti parāda "Huawei Pura 70 Pro" viedtālrunis. "Forward" simbols, kuru bieži redzam uz podziņām dažādās ierīcēs, ielauzies arī viedtālruņa dizainā – tieši tā izvietotas visas trīs tālruņa kameras, atgādinot stilizētu trijstūri.

Uzreiz jānorāda, ka titulfoto redzamais baltais modelis manās rokās testēšanai nonāca ekskluzīvi. Latvijā klientiem jau ir pieejama melnā viedtālruņa versija, un par citām krāsām pagaidām ziņu nav. Vizuāli "Pura 70 Pro" ir ļoti pievilcīgs, plāns un ar noapaļotām līnijām. Spīdīgais stikliņa korpuss tā vien aicina tālruni turēt rokās. Pietiekami viegls – 220 grami, lai ar to ērti varētu darboties un pagriezt vajadzīgajā leņķī, lai uzņemtu pa kādai pašbildei.

Foto: DELFI

"Pura 70 Pro" ekrāns ir 6,8 collas liels, ar 2844×1260 ekrāna izšķirtspēju. Citiem vārdiem sakot: ļoti, ļoti pārredzams. Un ļoti spilgts! Ekrāna maksimālais spilgtums ir līdz 2500 nitiem. Praktiski tas nozīmē, ka var ne tikai telefonā ērti skatīties ziņu pārraides, bet arī saskatīt katru sīkāko krāsu niansi uzņemtajos fotoattēlos. "Huawei" sola, ka telefona ekrāns joprojām ir ļoti izturīgs pret triecieniem un skrāpējumiem. Arī šajā modelī izmantots "Kunlun Glass". Tīši gan tā izturību nemetos pārbaudīt, tāpēc ticēsim vien uz vārda.

Ideāls foto jebkuros apstākļos? Ko spēj "Huawei Pura 70 Pro" kamera

Mūsdienās viedtālrunis jau sen vairs nekalpo tikai tam, lai sazvanītos ar vecmāmiņu Latgalē. Skaidrs kā diena – ja telefonam nav labas kameras, ikdienas lietošanai tas vairs neder. Tāpēc ar lielu interesi metos noskaidrot, cik spējīga ir "Huawei Pura 70 Pro" kamera jeb kameras, jo šim tālrunim tādu ir veselas trīs.

Kā jau minēju, dizainā tās izkārtotas trijstūra izskatā, kas dažādā izmēra rimbuļus vieno skaistā kopiņā. Katra kamera ir tiešām spējīga, neliekot vilties kā par nobildētām puķītēm, tā kustībā noķertiem bērniem. Galvenajai "Ultra Lightning" kamerai ir 50 megapikseļu un diafragmas atvērums diapazonā F1,4–F4,0. Tas nozīmē – kadri apgaismoti patiesi izcili, lai attēli būtu vēl kvalitatīvāki. Platleņķa kamerai ir 12,5 megapikseļi ar diafragmu F2,2, savukārt "Ultra Lighning Macro" telefoto kamerai 48 megapikseļi un diafragma F2,1.

Ne mazāk svarīga ir arī telefona priekšējā jeb pašbilžu kamera – 13 vareni megapikseļi, diafragma F2,4 un trīs tālummaiņas režīmi. Priecājos par platleņķi, jo tas nozīmē – savu seju kadrā var ietilpināt pilnīgāk, ne tikai zem zoda, un roka nav sāpīgi jāizstiepj. Es gan neesmu "selfiju" cilvēks, taču labprāt pamēģināju mākslīgā intelekta piedāvāto sejas ādas uzfrišināšanu. Zemāk foto var uzskatāmi redzēt, kā tā skaisti nomaskē nepilnības. Pats labākais – vari regulēt iestatījumus. Tā kā man prioritāte bija paslēpt vien sagurušās acis, savus vaigus nepaslaidināju, taču "Huawei" piedāvā izdarīt arī to.

Foto: DELFI

Bet nu pie svarīgā – cik ērti tad ir uzņemt visdažādākās fotogrāfijas ar "Huawei Pura 70 Pro"? Savu testu sāku ar saulainu skatu pie akmensdārza un dīķīša. Gribējās notvert kā kopskatu, tā puķītes un dīķī peldošās zivis.

Foto: DELFI

Kā redzams, kameras "Zoom" strādā izcili, var notvert platleņķa skatu, pietuvināt, tad vēl un vēl, un vēl. Līdz beigās ieslēgt makro režīmu, lai puķes ziedlapiņas notvertu pavisam tuvu.

Foto: DELFI

Arī makro kamera strādā lieliski. Tā kā manā telefonā liela daļa bilžu ir skati ar ziediem un kūkām, labs makro režīms vienmēr bijis zelta vērtē. Šoreiz gan tuvāk paraudzījos uz kādu akmensdārzā augošu sukulentu un sīkziediņiem. Kamera pati skaisti izpludina fonu ar "bokē" migliņu, izceļot mazās detaļas priekšplānā.

Foto: DELFI

Savukārt lielais klājums ar sukulenta kriksīšiem ir vienmērīgi ass.

Foto: DELFI

Visnepacietīgāk un naskāk gan metos testēt, kā tad iespējams notvert kadrus kustībā. Skaidrs, ka bērni ir ūdenszāles, vienā vietā skaistai bildei nenostādīt, tāpēc "Ultra Lightning" kamera ar "Huawei XD Motion Engine" funkciju attēlu notveršanai kustībā iepriecina īpaši. Te nu testa ietvaros devos ar kompāniju uz Vitrupes pludmali, lai rakari varētu ne tikai lēkāt pa smiltīm, bet arī mest gaisā ūdens šaltis.

Foto: DELFI

Kā redzams, kamera ir savu uzdevumu augstumos pat ap 22.00 vakarā, kad saule jau riet. Noķertas ūdens šļakatas, cilvēki kadrā joprojām pietiekami "asi" un neizplūduši.

Foto: DELFI

Kamera lieliski uzvedas arī tumšākā diennakts laikā. Par to labi varēja pārliecināties, rietot saulei. Ja vēl saulainais jūras krasts, kā ierasts, nesagādāja izaicinājumus, bažas raisīja rieta skati. Taču bilde joprojām ir pietiekami apgaismota, lai pludmale ar jūru nesaplūstu. Man gan brīžiem likās, ka tekstūra nakts režīmā ir pārāk izteikta, bet te noteikti vērts paspēlēties ar kameras "Pro" režīmu, kurā var mainīt ISO un citus iestatījumus, lai iegūtu maksimāli labus un fotogrāfam pa prātam esošus kadrus.

Pāris dienas vēlāk pastaigā ar bērniem atkal centos notver ziķerus kustībā. Gan pietuvinot, gan platleņķī dienasgaismā kamera strādā lieliski. Pēcāk, vairākkārtīgi pietuvinot attēlu, var redzēt, ka katrs zāles stiebriņš ir ass un saskatāms.

Foto: DELFI

Zibenīga uzlāde, lai vari darboties bez pārtraukumiem

Dažu dienu laikā, kamēr "Pura 70 Pro" bija manā rīcībā, pie lādētāja pieliku to tikai vienreiz. Uzticējos ražotāja aprakstam, ka telefons pats optimizēs procesus, lai ekonomētu bateriju, līdz ar to lieki pie vada neliku. Jāsaka, ka tas darbojas patiesi ātri, pārslēgties starp lietotnēm var bez problēmām un nevienā brīdī nekas neaizķeras.

Jaunajam modelim ir 5050 mAh ietilpības akumulators un 100 W "Supercharge" uzlāde ar vadu, kā arī 80 W "Supercharge" bezvadu uzlāde. Protams, es nespēšu sniegt objektīvu vērtējumu kā liels eksperts. Taču subjektīvi – kad vakarā sapratu, ka telefonam atlikuši vien 6% baterijas, steidzu to uzlādēt. Tiklīdz pieslēdzu pie uzlādes, tas kā bitīte uzņēma sevī enerģijas procentus. Bez pārspīlēšanas, šķiet, pagāja nedaudz vairāk par 25 minūtēm, līdz ekrāns rādīja 100% uzlādi. Vairs nekādas turēšanas pie vada pa nakti, ātri izdari – un aidā!

Foto: DELFI

Kopsavilkums

Ļaudīm, kam patīk iemūžināt katru svarīgo, ikdienišķo un mirklīgo brīdi savā dzīvē, šis būs īstais sabiedrotais ikdienā. Bildes būs tiešām kvalitatīvas, turklāt derīgas ne tikai sociālajiem tīkliem, bet arī izdrukāšanai bez laikietilpīgas pēcapstrādes. Pat ja neproti rīkoties ar filtriem un apstrādes lietotnēm, tālrunis tev palīdzēs ar mākslīgā intelekta iespējām uzskaistināt attēlus, padarot tos mazliet košākus un izteiksmīgākus.

Nav noslēpums, ka "Huawei" viedtālruņi dažādos tehnoloģiju lietpratēju topos vienmēr ierindojas augšgalā. "Huawei Pura 70 Pro" jau atkal pierāda, ka latiņa ir augsta un katru reizi mazliet pārspējama ar kādu uzlabojumu. Bez pārsteigumiem – varēsi ne tikai fotografēt, bet arī pielietot navigācijas iespējas kādā pārgājienā pie dabas, skatīties seriālus, guļot šūpuļtīklā, izmantot noderīgus rīkus ikdienas plānošanai. Un telefona baterija to visu atbalstīs. Pat ja nāksies uzlādēt, tas notiks zibenīgi!

"Huawei Pura 70 Pro" jau pieejams Latvijā LMT tirdzniecības vietās, un tā cena ir 1199 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!