Foto: Publicitātes foto

Jūs esat Braslas takas četru stundu pārgājienā. Ir stāvi kāpumi augšā un lejā. Sāk līt, nogāzes kļūst slidenas. Taču, ķeroties pie zariem, jums pietiek enerģijas tur kārpīties. Jo rokas ir stipras, ceļi un potītes nesāp un elpas pietiek. Sava varēšana pat dod jums baudu! Un tikai tāpēc, ka jums ir regulāri fiziskās sagatavošanas treniņi.

Trenažieru zāle ir labākā vieta, kur var nostiprināt ķermeni un gribu. Tur jūs darāt to, ko daudzi, iespējams, nedara vispār, un iegūstat spējas, ko citi, visticamāk, neiegūs nekad. Tiesa – ar noteikumu, ka metodika ir individuāli piemērota un efektīva. Tad tas tiešām katram ir labākais darījums ar sevi.

Ķermenis ir smalka neiro-fiziska, fizioloģiska un enerģētiska tehnoloģija. Fiziskā labsajūta ir atkarīga gan no muskuļu tonusa, gan locītavu virsmu stāvokļa, sirds muskuļa spēka, smadzeņu darbības asuma, hormonu aktivitātes, iekaisuma procesu neesamības un gremošanas orgānu veselības.

Foto: Publicitātes foto

Visu minēto sevišķi labvēlīgi iespaido gan izturības, gan vēl vairāk – spēka treniņš. Jo slodzē muskuļi darbojas arī kā iekšējās sekrēcijas dziedzeri, kas izdala aktīvas vielas un stimulē VISUS orgānus, un tām ir arī pretiekaisuma efekts. Jo lielāka (individuāli pieļaujamā) slodze, jo lielāks īslaicīgs muskuļu sasprindzinājums, jo vairāk aktīvo vielu rodas. Turklāt ķermeņa stiprināšana arī nozīmē – darām stipri.

Tāpat treniņa efekts atkarīgs no tā, kādā identitātē mēs uz treniņu atnākam. Zinātāji jau arī iet uz treniņu, lai, ierosinot hormonus, uzlabotu gan savu paštēlu, gan noskaņojumu, gan atraisītu radošās spējas. Turklāt trenažieru zāles apmeklējums darbojas kā antidepresants Nr. 1, jo izmaina testosterona/kortizola attiecību un paaugstina serotonīna līmeni. Un, lūk – jūs esat jau cits ES ar citu skatījumu uz dzīvi.

Taču vispārīgi, jebkurā treniņā mēs dabūjam paaugstinātu adrenalīna + testosterona + endorfīnu devu, tā saucamo "nemirstības kokteili". Tieši tas arī dod labsajūtu kā treniņa laikā, tā arī pēc tam. Protams, ja trenējamies metodiski pareizi.

Joker kluba atjaunotā trenažieru zāle ir gaumīgi un pilnvērtīgi radīta vide gan spēka, gan izturības un veiklības treniņiem. Šeit ērti jutīsies gan rūdīti fitnesa piekritēji, gan iesācēji, tāpat arī jaunie sportisti - pusaudži. Gan kungs 40+, kuram vajag uzlabot veselību, gan dāma, kura vēlas līdz nākamai vasarai efektīvi izmainīt formas. Protams, "dzelži" paši par sevi vēl neko negarantē, labs treniņu plāns gan. Tāpēc 5-18 gadu ilga pastāvīgo klientu noturība pie treneriem ir labs kluba kvalitātes rādītājs.

Foto: Publicitātes foto

"Es izvēlos trenēt jaunos basketbolistus, tenisistus un futbolistus Joker kluba trenažieru zālē, jo šeit ir labs klimats un gaismas "temperatūra", patīkama vide un apmeklētāji. Ir piederības sajūta pie īsta kluba. Aprīkojums ir profesionāls un labi uzturēts, zāle vienmēr ir pietiekami brīva un uz trenažieriem nav jāgaida ilgā rindā. Tāpat šeit ir bagātīgs klāsts ar sportistiem īpaši noderīgu aprīkojumu, kas palīdz efektīvi uzlabot spēku, skrējiena tehniku un atsperīgumu. Treneris Helmuts Rodke."

Ikviens no mums grib justies vismaz nedaudz kā eksperts un izdarīt dzīvē pareizo izvēli. Ja jums vajag spēt ne tikai iziet Braslas upes taku, bet uzkāpt arī Tatros vai Kilimandžaro, noskriet pirmo pusmaratonu vai vismaz iegūt labu figūru, tad Joker klubs ir laba vieta, kur mainīt savu dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!