Foto: Publicitātes foto

Katru reizi, kad "Xiaomi" rada jaunu viedās aproces modeli, ražotājs vienmēr pilnveido tā dizainu, uzlabo funkcijas un paplašina iespējas. Lietuvā jau pieejamā jaunākā viedā aproce "Xiaomi Smart Band 9" nav izņēmums. Tā nav tikai aproce, kas seko līdzi jūsu treniņiem un fiziskajai aktivitātei. Tā fiksē un apstrādā dažādus ar jūsu veselību saistītus datus, veic tādas pašas funkcijas, kā viedie pulksteņi, un, protams, ir arī stilīgs aksesuārs.

"Xiaomi Smart Band 9" dizains

"Xiaomi Smart Band 9" dizainu var raksturot ar trim vārdiem – minimālisms, mūsdienīgums un elegance. Apmeklējiet "Xiaomi" tīmekļa vietni, kurā tiek prezentēta "Xiaomi Smart Band 9" aproce, un jau uzreiz augšpusē redzēsiet sešas, it kā pilnīgi atšķirīgas aproces. Izvērtējiet, kāpēc tās ir tik atšķirīgas, pievērsiet uzmanību arī krāsām: no alumīnija izgatavotās "Xiaomi Smart Band 9" aproces korpuss var būt melnā, sudraba, rozā un gaiši zilā krāsā. "Xiaomi" šīs krāsas raksturo poētiski – "Midnight Black", "Glacier Silver", "Mystic Rose" un "Arctic Blue". 7 jaunas, pilnīgi atšķirīga dizaina, dažāda materiāla un toņu siksniņas – varat izvēlēties jūsu stilam atbilstošāko vai pat vairākas un mainīt tās, kad vien vēlaties un pēc noskaņojuma. Visu aproču aizdare ir uzticama, nodrošina, ka arī intensīvas sporta nodarbības laikā aproce paliks savā vietā, turklāt aizdare ir arī ātri atverama. It kā ar to nebūtu gana, "Xiaomi Smart Band 9" var kalpot ne tikai kā aproce, bet arī stilīgs kulons.

Aproces dizaina daļa ir arī ekrāna pulksteņa ciparnīca. "Xiaomi Smart Band 9" jums piedāvā vairāk nekā 200 dažādas pulksteņa ciparnīcas. Var izveidot arī oriģinālu ciparnīcu, izmantojot fotogrāfijas no savas galerijas. Šīs aproces korpusa biezums ir tikai 10,95 mm, aproce (bez siksniņas) sver tikai 15,8 g, tāpēc tā netraucēs arī guļot.

Viedajai aprocei "Xiaomi Smart Band 9" ir 1,62 collu AMOLED ekrāns, kas ir nedaudz lielāks, salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem. Ekrāna izšķirtspēja –192 x 490 pikseļi, atjaunošanās frekvence – 60 Hz, maksimālais spilgtums līdz 1200 nitiem. Tāpēc arī saulainā dienā var viegli izlasīt ziņojumus, sekot līdzi fiziskās aktivitātes un veselības rādītājiem, izmantot dažādas aproces funkcijas. Ekrāna spilgtums pielāgojas apkārtējai videi un dara to ļoti precīzi un korekti: ne mirkli neradās iebildumi, ka ekrāns būtu par tumšu vai par gaišu.

Sports un veselība. Kam seko līdzi "Xiaomi Smart Band 9"?

Dažādu ar veselību un fizisko aktivitāti saistītu datu fiksēšana un apstrāde ir viedās aproces "Xiaomi Smart Band 9" funkcionalitātes pamats. Šajā apskatā tikai īsi uzskaitīšu galvenās funkcijas, lai būtu skaidrs, ko fiksē viedā aproce "Xiaomi Smart Band 9".

Foto: Publicitātes foto

Sirds ritma monitorings. Viedajai aprocei "Xiaomi Smart Band 9" ir pilnveidota sirds ritma monitorēšanas funkcija, modernie sensori nodrošina augstāku precizitāti, īpaši fiksējot sirds ritmu reāllaikā, piemēram, intensīvu kardio treniņu laikā, kad ir precīzi jāzina, par cik ir "uzlēcis" ritms, uzskrienot pa kāpnēm kalnā u.tml. "Xiaomi Smart Band 9" sirds ritmu uzrauga visu diennakti, sniedz pārskatus par sirds ritmu miera stāvoklī, sirds ritma maiņu treniņu laikā u.tml.

SpO2 uzraudzība. Viedā aproce "Xiaomi Smart Band 9" mēra skābekļa piesātinājuma līmeni asinīs (SpO2), un tas ir ļoti svarīgi, lai izvērtētu kopējo veselības stāvokli un konstatētu potenciālas problēmas. Aproce nodrošina pastāvīgu SpO2 uzraudzību miega laikā.

Miega uzraudzība. "Xiaomi Smart Band 9" fiksē dažādas miega fāzes, ieskaitot seklo, dziļo miegu, REM stadijas un sniedz detalizētu jūsu miega kvalitātes analīzi. Pamatojoties uz savāktajiem datiem, ierīce arī iesaka, kā būtu iespējams uzlabot miega kvalitāti.

Foto: Publicitātes foto

Stresa līmeņa uzraudzība. Viedajā aprocē "Xiaomi Smart Band 9" ir integrētas stresa uzraudzības funkcijas, kuras visu dienu seko līdzi jūsu stresa līmenim. Aproce var konstatēt augstu stresa līmeni, piedāvāt veikt elpošanas vingrinājumu, kas palīdzēs atslābināties.

Fiziskās aktivitātes uzraudzība. Aproce "Xiaomi Smart Band 9" var sekot līdzi vairāk nekā 150 dažādiem sporta veidiem, sākot no tradicionāliem, piemēram, skriešana vai riteņbraukšana, un beidzot ar specializētiem treniņiem: paukošana, joga, braukšana ar skrituļdēli u.c. Ļoti ērti, ka aproce automātiski atpazīst standarta darbības un sāk tās uzraudzību, nav nepieciešams ievadīt datus manuāli.

Iegādājoties speciālu skriešanai paredzētu rāmīti, "Xiaomi Smart Band 9" var piestiprināt pie saviem sporta apaviem, un tad skriešanas laikā aproce fiksēs 13 dažādus datus, piemēram, precīzu soļa garumu, cik ilgi pēda atrodas kontaktā ar virsmu u.tml.

Foto: Publicitātes foto

Citas "Xiaomi Smart Band 9" funkcijas

Viedā aproce "Xiaomi Smart Band 9" funkciju ziņā neatpaliek no viedpulksteņiem – tajā var redzēt dažādus telefonā saņemtos ziņojumus, var iestatīt, tieši kādu informāciju vēlaties saņemt, ieskaitot zvanus, īsziņas, sociālo tīklu ziņojumus. Aproces vibrācijas funkcija ir pilnveidota, tāpēc par ziņojumu tiek paziņots neuzkrītoši, bet efektīvi. Aproce "Xiaomi Smart Band 9" var kontrolēt jūsu telefona mūzikas atskaņotāju, atskaņot, apturēt skaņdarbu atskaņošanu un regulēt skaņas līmeni. Turklāt aproce var kontrolēt viedtālruņa fotoaparāta aizvaru, tāpēc tā lieliski noder grupas fotogrāfijām, kad telefons tiek novietots tālāk no grupas, – nav jāizmanto taimeris un jāskrien no telefona pie grupas, lai iekļūtu kadrā.

Ja jums būs "Xiaomi Smart Band 9", vienmēr būsiet informēts par laika prognozi, gaisa temperatūru, mitrumu un nokrišņu ticamību. Aproce arī sinhronizē ar kalendāru, tāpēc vienmēr būsiet informēts par gaidāmo tikšanos vai notikumiem.

Darbības laiks, savienojums, saskarne

"Xiaomi Smart Band 9" ir baterija, kuras ietilpība ir 233 mAh. Šīs aproces sensori ir precīzi, taču nepatērē daudz enerģijas, turklāt ir integrēti moderni enerģijas patēriņa algoritmi, tāpēc viedā aproce "Xiaomi Smart Band 9" taupības režīmā var darboties 21 dienu, bet standarta režīmā aptuveni divas nedēļas. Protams, ir aizraujoši izmantot AOD ("Always On Display") funkciju, kad ekrāns nav aptumšots, bet visu laiku rāda konkrētus datus, taču tad baterijas kalpošanas laiks saīsinās līdz 9 dienām. Savukārt, ja "Xiaomi Smart Band 9" tiks izmantots ļoti intensīvi visu laiku, sensoriem būs pastāvīgi jādarbojas, pilnībā uzlādējot bateriju, viedā aproce darbosies 6–7 dienas. Nedēļa autonomas darbības intensīvā režīmā – tas ir ļoti daudz. Uzlādei tiek izmantots magnētisks savienojums ar diviem kontaktiem. Aproces baterija tiek uzlādēta aptuveni 1,5 stundas laikā.

Aproce "Xiaomi Smart Band 9" izmanto "Bluetooth 5.2", tāpēc savienojums ar telefonu ir stabils, datu nodošana, sinhronizēšana ir ātra. Aproci var vadīt ar lietotnes "Xiaomi Mi Fitness" starpniecību. Lietotni var atrast "Google Play Store" un "Apple App Store". Lietotnē būs redzami visi jūsu fiziskās aktivitātes un veselības dati.

"Xiaomi Smart Band 9" lietotāja saskarne ir vienkārša, intuitīva. Ekrāns uz skārieniem vai ritināšanu reaģē ļoti ātri, raiti pāriet no viena ekrāna uz nākamo, viegla pārvietošanās pa izvēlnes punktiem.

Vērtējums

"Xiaomi Smart Band 9" ir pievilcīga aproce, kas maksā aptuveni 50 eiro. Tā piedāvā gana detalizētu fiziskās aktivitātes un veselības uzraudzības funkciju komplektu. Elegants dizains, iespēja izvēlēties dažādus noformējuma variantus un pielāgot tos savam stilam. "Xiaomi Smart Band 9" – viena no labākajām šāda veida mobilajām ierīcēm savā cenu kategorijā. "Xiaomi Smart Band 9" ļoti labi parāda, kā salīdzinoši īsā laikā ir pilnveidojušās viedās aproces, – pirmās ierīces vienkārši skaitīja soļus, savukārt jaunāko "Xiaomi" aproci jau var droši saukt par detalizētu veselības un fiziskās aktivitātes uzraudzības sistēmu.

Lielisks ekrāns, ilgs baterijas darbības laiks un ļoti pievilcīga cena. Uzteicama ir arī sensoru darbības precizitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!