Foto: Publicitātes foto

Labdarības fonds "Fenix" ar prieku paziņo par jauna projekta sākšanu, kura mērķis ir piesaistīt līdzekļus audiometrijas kabīnes iegādei Bērnu slimnīcai Rīgā. Šī kabīne palīdzēs būtiski uzlabot dzirdes diagnostiku un ārstēšanu bērniem. Iniciatīva atspoguļo fonda ilgtermiņa apņemšanos uzlabot veselības aprūpi Baltijas reģionā, nodrošinot, ka katrs bērns saņem vislabāko iespējamo aprūpi.

"Labdarības fonds "Fenix" īpašu uzmanību pievērš bērnu slimnīcu atbalstam un to vajadzību nodrošināšanai Baltijas valstīs. Mēs esam apņēmušies veicināt kvalitatīvu un pieejamu veselības aprūpi. Šī jaunā iniciatīva ir ļoti svarīga, jo tā palīdzēs Bērnu slimnīcai nodrošināt dzirdes diagnostiku arī pašiem mazākajiem pacientiem uz vietas, ievērojami saīsinot gaidīšanas laiku un uzlabojot bērnu veselību," norāda labdarības fonda Fenix direktore Santa Laizāne.

Jānis Sokolovs, Bērnu slimnīcas Ausu, kakla un deguna slimību klīnikas vadītājs skaidro audiometrijas kabīnes nozīmīgumu: "Bērnu slimnīcā Ausu, kakla un deguna slimību klīnikas speciālisti ik gadu bērniem un jauniešiem sniedz vairāk nekā 20 000 ambulatoru konsultāciju. Lielākajā daļā gadījumu tiek konstatētas problēmas, kas saistītas ar dzirdi, un, kuru risināšanai būtu nepieciešama secīga un ātra rīcība, veicot ķirurģiskas vai terapeitisku manipulācijas. Šobrīd Bērnu slimnīcā bērniem līdz septiņu gadu vecumam neveic objektīvus dzirdes izmeklējumus specializētas audiometrijas kabīnes trūkuma dēļ. Šie pacienti tiek novirzīti uz Latvijas Bērnu Dzirdes centru, kur uz izmeklējumu jāgaida četrus līdz piecus mēnešus.

Audiometrijas kabīne Bērnu slimnīcā dotu iespēju ik gadu veikt aptuveni 2000 izmeklējumus, kas nepieciešami bērniem ar dzirdes traucējumiem, pacientiem pirms auss ķirurģiskām operācijām un kohleāro implantu operācijām, bērniem ar akūtām vai hroniskām dzirdes nerva slimībām, paliatīvajā aprūpē esošajiem pacientiem ķīmijterapijas otoksicitātes kontrolei, dzirdes aparātu un kohleāro implantu regulēšanai, kā arī pēcoperācijas rezultātu labākai izvērtēšanai.

Iegādājoties audiomertijas kabīni, mēs varēsim ievērojamai saīsināt periodu, kad mūsu pacientam ir traucēta dzirdes funkcija, viņš kaut ko nesadzird, kas bērnu vecumā ievērojami traucē gan valodas attīstību, gan komunikāciju un integrāciju vienaudžu vidū. Mūsu mazākie pacienti paši nevar pateikt, ka pazudusi dzirde, vai arī viņi kaut ko nesadzird, nesaprot kādas skaņas, tāpat izskaidrot to, kas "trokšņo" ausī. Ieviešot Bērnu slimnīcā objektīvo dzirdes izmeklējumu pakalpojumu, mēs spēsim ievērojami paātrināt dzirdes rehabilitācijas sniegšanas ātrumu un kvalitāti, vienlaikus uzlabojot pacientu pieredzi."

Bērnu slimnīcas Ausu, kakla un deguna slimību klīnika katru gadu sniedz pakalpojumus vairāk nekā 17 500 pacientiem un veic aptuveni 2000 operācijas. Klīnika nodrošina mūsdienīgu un augstas kvalitātes ārstēšanu, ievērojot starptautiskās vadlīnijas.

Labdarības Fonds Fenix ir bezpeļņas organizācija, kas palīdz uzlabot dzīves kvalitāti Baltijas reģiona kopienām, sniedzot atbalstu izglītībā, veselības aprūpē un sociālajos pakalpojumos. Fonda mērķis ir stiprināt organizācijas un iniciatīvas, kas sniedz būtisku palīdzību, un maksimāli palielināt šo organizāciju pozitīvo ietekmi.

Projekta veiksmīga īstenošana lielā mērā ir atkarīga no kopienas atbalsta. Labdarības fonds "Fenix" aicina visus, kuri var palīdzēt, veikt ziedojumus, lai nodrošinātu nepieciešamos līdzekļus audiometrijas kabīnes iegādei Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai.

Lai uzzinātu vairāk un veiktu ziedojumu, lūdzu, apmeklējiet šo saiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!