Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Oho! Tā bija pirmā reakcija, izņemot no kastītes jauno "Huawei Watch GT 5" zeltīto viedpulksteni. Tas izskatās pēc īsta pulksteņa, bija nākamā doma. Patiesi, veidojot jauno sēriju, "Huawei" turpina sekot pērn prezentētajam sauklim "Fashion Forward" un modes un tehnoloģiju simbiozē ļoti iedvesmojies no pulksteņu dizaina labākajiem paraugiem. To nevar nenovērtēt.

Ikdienā valkājot "Huawei Watch Fit 3", esmu pieradusi pie sportiskā pulksteņa dizaina un funkcijām, kas ļauj ērti un ātri sekot līdzi saviem veselības rādītājiem, fiziskajām aktivitātēm un citām lietām. Valkājot "Huawei GT 5", pieķēru sevi pie neapzinātas vēlmes... mazliet nomierināties. Tā, iespējams, saistīta ar pamalē jaušamā rudens atnākšanu, bet pulksteņa dizains ar lielu vērību pret detaļām tā vien mudina izvēlēties no informācijas tīru digitālo ciparnīcu un ļaut pulkstenim pildīt savu pamatfunkciju – rādīt laiku.

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Aktīvai atpūtai un spēku atgūšanai

Bet tas nebūt nenozīmē, ka jaunais viedpulkstenis nepiedāvā virkni citu lielisku, ikdienā noderīgu un mūsdienu cilvēkam nepieciešamu funkciju. Būtiski jauninājumi ir skriešanas cienītājiem – ar īpašo skriešanas formas analīzi pulkstenis ļaus daudz padziļinātāk sekot līdzi slodzei un treniņu efektivitātei, palīdzot izvairīties no traumām un uzlabot savu sniegumu. Arī riteņbraukšanas entuziastiem uz plaukstas locītavas sarūpēta precīza mērījumu "stacija", kas savienojumā arī viedtālruni nodrošinās augstu treniņu efektivitāti.

Uzlabotie GPS mērījumi, par ko gādā jaunā "Huawei Sunflower Positioning System" jeb saulespuķes pozicionēšanas sistēma, un iespēja pulkstenī reāllaikā sekot līdzi savam maršrutam krāsainā un detalizētā kartē noteikti šo pulksteni padarīs kārdinošu gan riteņbraucējiem, gan taku skrējējiem, pārgājienu cienītājiem un citiem aktīvās atpūtas dabā cienītājiem. Ikvienu veikto maršrutu arī iespējams saglabāt un vēlāk izmantot citā skrējienā, braucienā vai pārgājienā.

Pati izmēģināju augšupielādēt vienu Jūrtakas posmu GPX formātā, un pulkstenis bija uzticams ceļrādis, precīzi norādot atkāpes no maršruta un aprēķinot, cik garš ceļš vēl man jāmēro un kāds varētu būt aptuvenais galamērķa sasniegšanas laiks. Liels pluss – karte ir viegli un intuitīvi pārvaldāma.

Foto: Kristīne Melne/DELFI

Aktīvajā atpūtā un ikdienas pienākumos nedrīkstam aizmirst arī par spēku atjaunošanu un izturības stiprināšanu, vai ne? Līdz ar jaunajiem pulksteņiem gaidāmi arī "Huawei Health" lietotnes atjauninājumi, kas piedāvā elpošanas vingrinājumus, apzinātības meditācijas, miega mūziku, treniņu plānus un citas noderīgas lietas. Tiesa, ne viss pieejams bezmaksas – ir iespēja abonēt "Huawei Health +" pieeju, bet par to, vai tev to tiešām vajag, varēsi pārliecināties bezmaksas testa periodā.

Tā kā ikdienā atgriezušies rudens pienākumi, piemēram, studijas, emocionālā labsajūta kļuvusi vēl jo svarīgāka, tāpēc pati regulāri dienas laikā izmantoju pulkstenī pieejamos vienkāršos elpošanas vingrinājumus, kas uz pāris minūtēm ļauj atslēgties un atjaunot miera stāvokli. No plašā veselības rādītāju klāsta ar interesi sekoju līdzi arī stresa un miega kvalitātes mērījumiem un patiesi novērtēju, ka "Huawei" pulkstenis atpazīst ne tikai nakts miegu, bet arī pusdienas snaudu. Protams, ikdienas mazo mērķīšu sasniegšanai un veselīgu ieradumu ieviešanai – izdzert pietiekami daudz ūdens, piecelties un pastaipīties darbu dunā, laicīgi doties pie miera vai atcerēties par uztura bagātinātājiem vai medikamentiem – palīdzēs "veselības ābollapiņa" ("Health Clovers").

Foto: Kristīne Melne/DELFI

Kad tehnoloģijas satiek modi

Atgriežoties pie dizaina – zeltītais 41 mm "Huawei GT 5" noteikti ir viens no ērtākajiem pulksteņiem, ko esmu testējusi. Pulksteņa izmērs, siksniņas materiāls, patīkamais klikšķis aizverot magnētisko siksniņu un tās garuma ērtā regulēšana apvienojumā ar patiesi eleganto un dažādām dzīves situācijām piemērojamo dizainu ir lieliska investīcija labākas un ērtākas ikdienas veidošanā.

Pulksteņa formas maiņu no ierastā apļa uz vairākšķautņu rāmējumu iezīmēja jau "Huawei GT 4", bet jaunā sērija sper soli tālāk – astoņstūris 46 mm pulksteņa dizainā integrēts jau dubultā.

"Huawei" arī turpina krāsu spēles, un "GT 5" sērijā kā viena no pulksteņu industrijā aktuālākajām krāsām šoruden iekļauta zilā krāsa. Vai tā kļūs populārāka par "GT 4" sērijas zaļo, redzēsim, bet es noteikti gaidu iespēju klātienē apskatīt un sajust jaunās sērijas pulksteņus un īpašās daudzšķautnainās trīsdimensionālās siksniņas, kas spēlējas ar gaismu – Latvijā būs pieejami piecas dažādas "Huawei GT 5" un četras "5 Pro" sērijas pulksteņu versijas, un publicitātes materiāli vieš pārliecību, ka kaut ko sev saistošu atradīs ikviens.

Foto: Publicitātes foto

Jaunās sērijas pulksteņi ierasti ir savienojami gan ar "Android", gan "iOS" operētājsistēmām, "Huawei Health" lietotnē ļaujot ērti sekot līdzi aktivitāšu un veselības mērījumiem.

Ikdienas lietošanā noteikti novērtēju ekrāna gaišumu, kā arī pulksteņa izturību – "Huawei" sola vēl lielāku aizsardzību pret ūdeni, augstu temperatūru, skrāpējumiem, putekļiem un citiem iespējamiem ārējās vides izraisītiem bojājumiem, kas ar maniem pulksteņa lietošanas paradumiem ir īpaši svarīgi.

Kas tālāk?

Cik ilgi tur baterija? Ražotāji sola, ka "Huawei Watch GT 5" 46mm pulkstenim maksimālais baterijas darbības ilgums ir 14 dienas, bet 41mm – septiņas dienas. Tā kā es uz studijām Liepājā biju aizbraukusi ar pa pusei salādētu ierīci, biju diezgan nobažījusies, bet, pat diezgan aizrautīgi testējot dažādas pulksteņa funkcijas, divas pilnas diennaktis tas izturēja.

Atsevišķu rindkopu pelnījusi arī "Huawei Watch 5 Pro" sērija – šie pulksteņi ierasti ir nedaudz masīvāki, veidoti no vēl izturīgākiem materiāliem ar smalkām dizaina detaļām un piedāvā nopietnākas ikdienas aktivitāšu izsekošanas un atbalsta funkcijas. "Pro" sērijas fokusā ir dažādas sporta aktivitātes, sākot no taku skriešanas līdz niršanai un profesionālam golfam – lasot aprakstu, šķiet, ka pulkstenis ja ne gluži spēlēs jūsu vietā, tad dos tik precīzas norādes, ka garām aizsist kļūst praktiski neiespējami. Rūpēs var veselību "Pro" sērijas pulksteņos iespējama arī elektrokardiogrammas analīze, tomēr der atcerēties – viedpulkstenis nav medicīnas iekārta.

Kopumā jaunās sērijas viedpulksteņi man ir patīkams pārsteigums – zīmola vēlme iepriecināt ne tikai jaunāko tehnoloģiju cienītājus, bet arī tos, kuriem pulkstenis ir arī nozīmīgs stila aksesuārs, ir atzīstami vērtējama. Ja tas vēl nāk kopā ar jaudīgām un uzticamām "iekšiņām", kas ļauj sekot līdzi fiziskajai labsajūtai– pavisam ideāli. Ar interesi gaidu, ko "Huawei" piedāvās nākotnē, lai sevi pārspētu, un turu īkšķus, lai nākotnē zīmols turpina uzsākto kursu – piedāvāt ikdienā noderīgus "palīgus" ne tikai skriešanas un riteņbraukšanas entuziastiem, bet arī jogas, pilašu, apzinātības prakšu un citu mierīgāku aktivitāšu cienītājiem.

Foto: Kristīne Melne/DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!