Foto: Publicitātes foto

220.lv Marketplace platformā Melnās piektdienas un Ziemassvētku laikā ikdienas apmeklētāju plūsma palielinās par aptuveni 30%, bet pasūtījumu skaits pieaug par vidēji 62%, salīdzinot ar ierastu iepirkšanās dienu. Kādi uzdevumi uzņēmējiem jāveic tieši šobrīd, lai nenokavētu lielāko tirdzniecības nozares sezonu un būtu tur, kur šodien ir pircējs – internetā?

Kārlis Ozols, 220.lv Marketplace pārdošanas vadītājs atklāj, ka Melnās piektdienas laikā Marketplace pārdevēji saņem aptuveni 40 pasūtījumus minūtē, bet Ziemassvētku laikā līdz 26 pasūtījumiem minūtē. Pērnā gada Ziemassvētku sezonā apjomi sasniedza līdz šim lielāko pasūtījumu skaitu dienā – 40 000 pasūtījumus, savukārt pārdošanas apjoms pieauga par vairāk kā 15%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2022. gadā. Turklāt šie rezultāti katru gadu pieaug.

Viņš piebilst, ka Melnā piektdiena un Ziemassvētki ir tirdzniecības sezonas pīķa laiks, kad var pārdot visvairāk un nopelnīt visvairāk – šo iespēju pārdevēji nevar laist garām!

Turpina K.Ozols: "Redzot šos skaitļus, ir skaidrs, ka katra uzņēmēja uzdevums ir diversificēt pārdošanas kanālus un būt pārstāvētam vidē, kur nemitīgi tiek sekmēta pircēju interese un pieplūdums. 220.lv Marketplace platforma ir šāda tirdzniecības vide. Kopš platformas izveides esam kļuvuši par Baltijas valstu un Somijas lielāko tiešsaistes tirdzniecības platformu, ar aptuveni 3,8 miljoniem preču, un savlaicīga gatavošanās gada karstākajai pārdošanas sezonai katru gadu ir mūsu prioritāte. Līdz šim brīdim savā tirdzniecības platformā esam veikuši virkni uzlabojumu, lai šogad varētu sasniegt jaunus pārdošanas apjomus, bet klientiem piedāvāt izdevīgāko un plašāko sortimentu. Septembrī klientiem uzsākām nodrošināt bezmaksas piegādes uz preču termināļiem aptuveni 1000 lokācijās Latvijā, bet Marketplace partneriem – samazinājām komisijas maksas preču pārdošanai."

6 soļi, lai pievienotos 220.lv Marketplace

  • Pirmais solis: Piereģistrējieties! Sperot šo soli tagad, tirgosiet preces jau pirms Melnās piektdienas izpārdošanas un Ziemassvētkiem, jo ir jārēķinās, ka administratīvie procesi līdz tirdzniecības uzsākšanai vidēji var aizņemt 3 līdz 4 nedēļas. Lielāko laiku prasa preču ielāde sistēmā, preču aprakstu sagatavošana, cenu piedāvājumu pievienošana jau platformā esošajām precēm u.tml. Mūsu ieteikums pirms aktīvās tirdzniecības sezonas ir preces segmentēt kategorijās, kas prognozējoši būs pieprasītākās jūsu mērķauditorijai.

  • Otrais solis: Parakstiet līgumu! Pirms tirdzniecības uzsākšanas Marketplace tiks noslēgts līgums un vienosieties par nākamajiem soļiem.

  • Trešais solis: Sagatavojieties tirdzniecībai! Atgādinām, ka katram pārdevējam ir jāsagatavo kvalitatīvi preču apraksti un foto vai arī jāpievieno savs piedāvājums pie sistēmā jau esošajām preču kartiņām. Ja pārdošana tiek paredzēta arī ārpus Latvijas, tad preču apraksti ir jāsagatavo konkrētā tirgus valodā, piemēram, somu, lietuviešu un igauņu valodās.

  • Ceturtais solis: Uzdodiet jautājumus! 220.lv nepārtraukti saviem partneriem nodrošina atbalstu, sniedzot konsultācijas gan par efektīvāko veidu, kā sagatavot preces tirdzniecībai, gan par pašu pārdošanas procesu, kā arī mārketinga un reklāmas atbalstu. 220.lv nodrošina arī pakalpojumus un konsultācijas par finanšu pakalpojumiem (faktorings) un preču loģistiku - uzglabāšanu PHH Group noliktavā.

  • Piektais solis: Sagatavojiet īpašos piedāvājumus! Domājot par gada karstāko iepirkšanās sezonu, kas ir pirms Ziemassvētkiem, iesakām padomāt par īpašiem svētku iepakojumiem, nelielām dāvanām tiem, kas pērk par kādu noteiktu naudas summu, īpašajiem dāvanu komplektiem u.tml.

  • Sestais solis: Pārdodiet un nopelniet! Aicinām sekot līdzi un analizēt savus pārdošanas datus, proti, kuras no precēm tiek apskatītas, nopirktas un atgrieztas. Izdariet secinājumus un esiet gatavi nākamā gada pīķa sezonai!

220.lv ir daļa no PHH Group Marketplace, kas nozīmē, ka ar vienu abonementu var pārdot 4 valstīs: Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā. Plašāku informāciju par pārdošanas iespējām Marketplace var atrast šeit.

Bezmaksas piegādes uz pakomātiem visā Latvijā

Sākot ar septembri, tirdzniecības centra internetā 220.lv ir spēris vēl vienu soli pircēju plūsmas veicināšanai uz uzņēmuma tirdzniecības platformu Marketplace. Tagad pircējiem tiek nodrošināta bezmaksas preču piegāde uz pakomātiem visā Latvijā, iegādājoties preces vismaz 20 eiro vērtībā. Bezmaksas piegāde Latvijā ir pieejama uz 1000 dažādām lokācijām: "Latvijas Pasts" pakomātiem un pasta nodaļām, Itella Smartpost paku termināļiem, DPD preču saņemšanas punktiem un Omniva pakomātiem. Tirdzniecības platformas Marketplace pārdevēji, kuri uzreiz preces piegādā pircējam, turpina darboties bez izmaiņām.

Kārlis Ozols komentē: "Nodrošinot bezmaksas piegādi, esam spēruši nozīmīgu soli pretī klientu iepirkšanās pieredzes uzlabošanā, turklāt pavisam jaunā līmenī. Pircējiem ir daudz ērtāk saņemt pasūtījumus bez maksas tuvākajā pasta nodaļā vai pakomātā jebkurā pilsētā, nekā doties uz preču saņemšanas punktu. Šī stratēģisko izmaiņu ieviešana Latvijas tirgū saskan ar mūsu ilgtermiņa stratēģiju, kurai sekojam līdzi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!