Foto: Publicitātes foto

Šo piektdien, 27. septembrī, plkst. 16:00 zinātniskajā institūtā "BIOR" norisināsies Eiropas Zinātnieku nakts 2024. Aicinām apmeklētājus satikt savu zinātnieku un piedalīties aizraujošā un neparastā programmā. Būs pārsteigumi, būs zināšanas, būs balvas un neaizmirstams piedzīvojums! Pirmo reizi – pārtikas drošības izlaušanās istabas!

Jau tradicionāli pēdējā septembra piektdienā institūts "BIOR" atver savas durvis apmeklētājiem un ikviens interesents var iepazīties ar zinātniekiem un viņu aizraujošo darba ikdienu. Kādam šāda tikšanās var būt liktenīga nākotnes profesijas izvēlē, kādam tā ir iespēja uzzināt ko jaunu vai atsvaidzināt zināšanas bioloģijā, ķīmijā, mikrobioloģijā, anatomijā vai pārtikas drošībā.

Kopš vasaras sākuma norisinās kampaņa "Safe2Eat" – "Par pārtiku bez riskiem veselībai!". Tās ietvaros, pirmo reizi tiek rīkotas pārtikas drošības izlaušanās istabas – "Trakais zinātnieks", "Katastrofa virtuvē" un "Baktēriju detektīvs", kurās ģimenes varēs pārbaudīt savu atjautību un zināšanas par pārtikas drošību.

Tostarp visu vakaru, līdz pat plkst. 22:00, norisināsies arī citas spēles un aktivitātes – būs iespējams iejusties detektīva ādā, meklēt pavedienus un dzīvnieku atstātās pēdas! Aizraujošā spēlē "Kaulu Detektīvs: Atmini, Kas Es Esmu!" un "Slepenais Galvaskauss: Uzmini Dzīvnieku" varēsiet pārbaudīt savas zināšanas dzīvnieku anatomijā, savukārt "Mikroskopijas pasaulē" atklāsiet audu zināmi nezināmo pasauli.

Ķīmiķi būs izveidojuši noslēpumainu ķīmijas staciju, kurā audzēs dažādu vielu dārzu un, spēlējoties ar gaismām, rādīs neparastu "Gāzu šovu"! Apmeklētāji tiks aicināti ielūkoties arī baktēriju pasaulē – tas palīdzēs saprast, kā rodas baktērijas, cik tās ir drošas un kā sevi atsevišķās situācijās no tām pasargāt. Arī iekšējo un jūras ūdeņu pētnieki gaidīs apmeklētājus, lai uzaicinātu uz aizraujošu stafeti.

Informācijai! Lai nodrošinātu vienmērīgu apmeklētāju plūsmu, klases un skolu grupas aicinām pieteikties iepriekš pa tālruni: 26111123, Ilze Dimante.

Adrese: Lejupes ielā 3, Rīgā

Laiks: plkst.17:00–22:00

Apmeklētājiem tiks nodrošināta bezmaksas autostāvvieta!

Sabiedriskais transports:

autobusi: 60.,12., 23. (pietura pie Rīgas piena kombināta "Lejupes iela" vai pie SEB bankas "Jāņa Čakstes gatve");

tramvajs: 10. (pietura "Bišumuiža", ar kājām līdz institūtam ~ 20 min.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!