Foto: Publicitātes foto

Lai sezonas riepu maiņa spētu nodrošināt drošus un komfortablus braukšanas apstākļus, svarīga ir gan kvalitatīvi paveikta riepu montāža, gan sezonas laikapstākļiem un ceļam piemērotas riepas. Ja riepu sastāva, iekšējās konstrukcijas un protektora nodrošinātā veiktspēja un īpašības nebūs atbilstošas ziemas laikapstākļiem, pat ļoti labi uzmontētas riepas nespēs nodrošināt optimālu drošību un komfortu uz ceļa.

Riepas ar 3PMSF marķējumu

Pirms iegādāties ziemas riepas, pārliecinieties par to, ka tām ir atbilstošs marķējums. Labākās ziemas riepas ir apzīmētas ar 3PMSF simbolu, kura zīmējumu veido trīs virsotņu kalna kontūras ietverta sniegpārsla. 3PMSF simbols garantē, ka ziemas riepas ir pārbaudītas un sertificētas atbilstoši ANO EEK standartam, nodrošinot labu saķeri un automašīnas vadāmību arī sarežģītos apstākļos uz ceļa – slapja ledus, mitra vai sablīvēta sniega.

Asimetrisks vai virziena protektora raksts

Ziemas riepu protektora raksts ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas ietekmē riepu veiktspēju ziemā. Ziemas riepām ir jābūt ar dziļām un platām protektora rievām, kas spēj efektīvi izkliedēt ūdeni un sniegu, tādējādi samazinot slīdēšanas risku.

Virziena protektora raksts ar V-veida rievām ir īpaši efektīvs, jo tas palīdz labāk izspiest sniegu un dubļus, uzlabojot saķeri un stabilitāti, taču labu veiktspēju nodrošina arī asimetrisks protektora raksts.

Foto: Publicitātes foto

Riepas ar augstu dabiskā kaučuka koncentrāciju

Gumijas sastāvs ir īpaši būtisks faktors, nosakot ziemas riepu veiktspēju zemās temperatūrās. Ziemas riepas ar augstu dabiskā kaučuka saturu saglabā elastību pat ļoti zemās temperatūrās, nodrošinot labāku saķeri ar ceļu.

Atbilstošs riepu vecums

Pat tad, ja riepas izskatās mazlietotas, laika gaitā riepu gumija pakāpeniski zaudē elastību un kļūst trausla, padarot riepas mazāk drošas lietošanā. Lai nodrošinātu drošu braukšanu ziemas sezonā, riepu montāža nebūs iespējama riepām, kas ir 6-10 gadus vecas.

Pirmssezonas izpārdošanas ir izdevīgākais laiks, kad iegādāties jaunas un kvalitatīvas riepas. MMK riepu serviss piedāvā ne tikai vienu no plašākajiem un daudzveidīgākajiem riepu klāstiem Rīgā, bet arī pilnu riepu servisa pakalpojumu. Šis riepu serviss sniedz 100% garantiju veiktajam darbam, tādēļ pēc veiktās riepu montāžas uz ceļa jutīsieties droši. Izvēlēties jaunas riepas jau tagad varat servisa mājas lapā www.mmkserviss.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!